Simo-Povestea Esem Collection

Simo este o femeie absolut superbă! De ceva timp activează în mediul online și livrează un content calitativ, atât pentru brandurile colaboratoare, dar și pentru comunitatea sa! În urmă cu puțin timp și-a ascultat sufletul și a dezvoltat un business cu un concept absolut uimitor. Simo ne-a oferit un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care ne-a povestit despre parcursul ei în carieră, dar și despre Esem Collection. Te invit să citești o poveste uimitoare despre perseverență, pasiune și motivație! Această poveste o să ne arate de asemenea cât de importantă este susținerea pe care ți-o poate oferi partenerul de viață și ce impact frumos poate avea în parcursul tău de dezvoltare. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Simo! Dacă te-ai putea descrie în 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Buna, Ana! Îți mulțumesc că te-ai gândit la mine pentru un astfel de interviu! Cele 3 cuvinte care cred că m-ar descrie cel mai bine sunt: empatică, sociabilă și determinată.

Ești o femeie superbă! Pe lângă faptul că de curând ai pornit un business, de ceva timp activezi în mediul online și îți faci treaba foarte bine! Cum te-ai hotărât să explorezi această latură pe care o oferă social media?

Mulțumesc pentru compliment! Am avut un moment în viață asta în care mă săturasem să fiu un simplu “consumator” de social media, așă că, am decis să creez eu conținut pe aceste platforme.

Ce dificultăți ai întâmpinat până acum în procesul tău de dezvoltare în carieră și business?

Nu le pot numi dificultăți. Au fost mai mult etapele prin care trebuia să trec și să ajung să dau tot ce e mai bun din mine. O etapă destul de “ciudată”, cel puțin așa o vedeam până să aud că mai multe persoane trec și au trecut prin asta, a fost că îmi era extrem de greu să creez conținut pe social media pentru brand-ul meu. Îmi era foarte ușor să fac asta pentru mine, pentru alte brand-uri, însă când era vorba business-ul meu, totul se complica. Mi-a luat ceva până să înțeleg că este un proiect de care trebuie să mă ocup, la fel cum sunt și celelalte.

Essem Collection este brandul pe care l-ai dezvoltat în urmă cu puțin timp… Care este povestea Essem? De unde a început totul?

Esem Collection a pornit de la proiectul meu de licență. Trebuia să creez o afacere și să fac o întreagă strategie de promovare a acesteia. Inițial, pentru proiect voiam să creez un business de bijuterii hand made, dar profesorul meu coordonator mi-a zis să vin cu o altă idee “Pentru că pot mai mult”. Aceste cuvinte m-au activat și mi-a venit ideea unui business de obiecte decorative. Dar ce obiecte? Nu voiam să fie ceva simplu. Lumânările parfumate mi-au plăcut din totdeauna, însă mereu mi se făcea rău de la ele. Am început să fac un studiu de caz și am descoperit că lumânările parfumate din comerț au numeroși compuși nocivi pentru organism.

Au fost comparate chiar cu țigările. Bun, și aici a intervenit ideea unor lumânări 100% naturale din ceară de soia. Profesorului meu i-a plăcut foarte mult ideea. Rezolvăm o problemă. Câteva luni mai târziu, iubitul meu a fost cel care m-a impulsionat să nu țin această idee la nivel de lucrare de licență și atât. Dar deja existau pe piață destul de multe afaceri cu lumânări. Ce puteam aduce nou? Tot auzeam în jurul nostru oameni cu anumite stări de anxietate, de neliniște, de dezechilibru după perioada pandemică și cum suntem puternic ancorați atât în spiritualitate, cât și în credință, am început să ne documentăm despre cristale, rolul lor terapeutic și cum ele ne pot susține în materializarea dorințelor. Lumânarea, sau cum am denumit-o noi “bateria” este concepută pentru ritualul tău de încărcare și conectare cu sinele interior. Nevoia ta este validată și susținută cu fiecare aprindere. Poate ai de luat o decizie importantă. Aprinzi aceasta “baterie” și prin liniștirea respirației și a gândurilor îți garantăm că vei găsi soluția optimă. Sau poate ai nevoie de creativitate, ori să îți diminuezi stările de anxietate.

Am vrut mai mult pentru aceste lumânări, nu să le limităm la a fi simple obiecte decorative, așa că, am adăugat obțiunea de personalizare printr-o intenție, intenție pe care ți-o poți stabili tu sau ne lași pe noi să ne ocupăm de asta ca să ajungă la tine fix lucrul de care ai nevoie.

Ce dificultăți ai întâmpinat în faza incipientă de dezvoltare a business-ului?

Totul a venit natural spre noi. Pot spune că nu a existat nicio dificultate, doar momente de căutări interminabile de recipientul perfect, distribuitorul perfect, fitilul perfect și așa mai departe. Am ajuns să avem aceste lucruri exact cum ni le-am imaginat.

Ai avut parte de susținere din partea celor din jur atunci când te-ai hotărât că vrei să dezvolți acest brand?

Nu știu de câtă susținere am avut parte de la cei din jur. Ne-am “mișcat” în liniște. Ne-am susținut unul pe celălalt.

Te-ai lovit până acum de prejudecăți din partea celor din jur? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Când deja am pus bazele business-ului, aveam totul pregătit, abia atunci am început să vorbim despre asta. Pentru mulți poate a părut banal, mulți nu înțelegeau exact ce facem noi. Nu le dădeau aceeași importanță cum le dădeam noi, însă am ajuns să ne găsim publicul, iar aprecierea din partea lor nu a ezitat să apară.

Dacă te-ai putea întoarce în trecut, ce i-ai spune micuței Simo?

I-aș spune: “Mai luptă puțin, mai ai atât de puțin până la fericire.”

Dacă viața ta ar putea fi comparată cu un film, ce titlu ai alege și de ce?

Viața mea ar putea fi comparată cu animația “Soul”. M-am identificat atât de mult cu acest film și am înțeles atât de multe din el. Simt că orice aș spune despre el, aș da spoiler. Vă rog, doar uitați-vă!

Ai încuraja tinerele să pășească în lumea antreprenoriatului?

Este de 10 ori mai bine să pornești un business încă din liceu dacă se poate. Crești odată cu afacerea ta! Când ai 20 de ani, deja culegi roadele.

În final, care este mesajul tău pentru toate femeile care își doresc să dezvolte un business și nu au curajul să o facă?

Porniți afacerea atunci când aveți ideea! Să nu așteptați. Cu cât aștepți mai mult, cu atât îți lași mintea la condurere. Astfel de lucruri se fac cu sufletul. Mintea nu știe mereu ce e cel mai bine pentru tine, ea doar are rolul să te țină în zona de comfort pentru a te menține în viață.

Lasă un răspuns