Roxana Nemeș în lumea muzicii

Roxana Nemeș este un artist de succes și o femeie excepțională. A acceptat să îmi ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman In Business, prin care să împărtășească povestea ei în lumea muzicii. După acest interviu pot spune că nu am întâlnit o femeie mai ambițioasă și mai dornică să își îndeplinească visul. Roxana a depus multă muncă și mult efort ca să își construiască o carieră în acest domeniu. Dacă aș putea să o descriu în trei cuvinte, aș spune că este pasiune pură, determinare și focusare. Citind povestea ei o să învățați multe, o să vedeți că prejudecățile nu sunt o piedică în drumul către succes, că perspectiva din care priviți lucrurile o să vă ofere întotdeauna un avantaj. Roxana vă încurajează să nu renunțați niciodată la visul vostru, oricât de anevoios este drumul pe care îl aveți de parcurs, vă încurajează să munciți mult, să rămâneți focusate. Nu vă mai spun multe pentru că o să aflați totul în interviul de mai jos. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Roxana! Pentru început ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Bună! Sunt cântăreață. Mi-am început cariera în acest domeniu acum 12 ani. Am 32 de ani. 

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Principala mea calitate, care cred că m-a ajutat în cariera și în viață în general, este ambiția și perseverența. Niciodată nu am renunțat la ce mi-am dorit, indiferent de cât de greu mi-a fost sau câte piedici am avut de-a lungul timpului. Mereu mi-am dorit să-mi demonstrez mie în primul rând că pot mult!

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Mereu mă lovesc de prejudecăți. Ba că eram prea tânără, ba că sunt blondă, ba că sunt frumoasă și atât! “ Ești frumoasă, dar ești proastă și clar nu știi să cânți”. Am auzit și citit asta de N ori. Dar daca tu știi să te valorifici, dacă tu te cunoști și ai încredere în tine și în potențialul tău, crede-mă că poți să nu pui la suflet! Dacă am sta să auzim și să ne doară toate răutățile ăstea, nu ajungem nicăieri. Eu mereu am mers pe ideea că nimeni nu-mi dă să mănânc. Eu trebuie să muncesc și să fac ce-mi place, să am propriile alegeri și sunt fericită! Oricât ai încerca să faci în așa fel încât să te placă lumea sau să fie de acord cu tine, nu ai reuși, pentru că e normal să fie pro și contra. E normal să nu te placa toată lumea! Plus că foarte mulți o fac din rautate, iar lucrurile ăstea pe mine mă ambiționează și mai tare. Nu mă doare nimic, atâta timp cât știu cine sunt și sunt mulțumită de propriile alegeri.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Mai mult decât faptul că de la 4 ani de cand m-au pus parinții mei pe scena și nu am avut nici cel mai mic trac, nu știu ce sa zic! De mică mi-am dorit să cant, de mică am știut exact ce vreau să fac și nu am lăsat pe nimeni să mă facă să renunț la visurile mele. Familia m-a susținut foarte mult, dar cred că cel mai și cel mai mult, m-am motivat singură, crezând în visul meu.

Cum a luat viață povestea ta în lumea muzicii?

Uite că ți-am răspuns deja la întrebarea asta! :)) Cântam mereu în casă. Ba cu fixativul, ba cu telecomanda cum fac copiii. Doar că eu nu m-am oprit doar la un hobby, mi-am dorit o carieră în muzică. Am avut trupă în Targu Mureș, orașul meu natal. Cântam la baluri. Am fost la toate castingurile, nu m-am oprit niciodată din ce mi-am dorit să fac. Sunt și foarte încăpățânată! Consider că nimic nu e imposibil dacă vrei cu adevărat. 🙂

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Nu știu ce m-a inspirat, sincer. Cred că fiecare își găsește, mai repede sau mai tarziu, drumul. Pur și simplu am simțit că îmi place și că am talent în asta, iar dacă muncesc o să pot avea o cariera în acest domeniu. Niciodată nu am putut să fac ceva ce nu-mi place. Cu siguranță nu aș reuși în ceva în care nu mă regăsesc.

Ce semnifică muzica pentru tine?

Ohh.! Muzica este dragostea mea! :)) Cu muzica mă trezesc și tot cu ea adorm. Cine e lângă mine trebuie să înțeleagă asta! :)) Nu știu dacă aș putea trăi fără. Lângă muzica renasc, indiferent de stările mele, muzica mă ajută, mă inspira. Simt că pot da lumii ceva frumos, prin muzica mea. Ador schimbul de energii pe care îl am cu oamenii care vin la concertele mele, e un sentiment unic. Mă face fericită!

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât că vrei să fii cântăreață? A fost dificil?

Au fost multe și întotdeauna vor fi! Cum ți-am mai spus și mai sus, din cauza faptului că ești drăguță și ,,bunuță”, lumea are impresia că nu poți avea și alte calități. Te pun imediat la zid! Nu mi-a fost tocmai ușor, mai ales când eram mai mică, pentru că am fost crescută cu multă dragoste și bunătate în jurul meu și nu știam că există oameni răi. Oameni care vor doar să-ți taie aripile. Credeam că tot ce zboară se mănâncă, dar sunt un om norocos pentru că am avut mereu parinții și surorile lângă mine și, mai apoi, soțul meu, care m-au susținut mereu. Cumva, trecând prin lucrurile ăstea de mic copil, m-au călit, am învățat să merg pe drumul meu și să nu pun la suflet, cum îți spuneam, lucrurile negative.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Au fost multe momente grele. Perioade foarte grele. Au fost momente în care mi s-au închis uși, când oamenii m-au judecat. Se întâmplă mereu, din păcate. Ideea e că, atunci când ți se închide o ușă ți se deschide alta. 🙂 Oricât de greu mi-a fost, am intrat și pe geam dacă ușa era închisă! :)) Atât de ambițioasă sunt! :))

Ai renunța vreodată la muzică?

Nu cred că aș renunța niciodată la muzică! Este prima mea dragoste, mă încarcă pozitiv, îmi dă aripi. Tu ai renunța la ceva care te face fericit? Care te împlinește? Nu!

Cât de dificil este să excelezi în acest domeniu?

Nu e ușor! Clar! Este nevoie de talent în primul rând, o doză de noroc, iar apoi muuuuultă muncă și foarte multă ambiție și perseverență.

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră? De unde să înceapă?

Să înceapă să studieze cu adevărat, indiferent ce-și doresc, să muncească mult, chiar dacă trec prin situații și perioade grele. Le sfătuiesc să creadă în visul lor mereu, mereu și mereu!!! Nu trebuie să plece urechea la gurile rele și să-și vadă de drumul lor. Să nu renunțe, repet, nici când au impresia că nimic nu se mai vede la orizont, pentru că prin muncă și seriozitate oamenii vor vedea și vor crede în tine. După ploaie mereu vine soare!

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră?

Nu este de ajuns să rămâi doar la ideea de vis și pasiune! Cum am mai spus, e nevoie să le ai de la început , să te cunoști, să știi exact ce îți place, ce te împlinește, ce vrei cu adevărat să faci, ca apoi să muncești pentru visul tău. Nimic nu cade din cer, chiar dacă ai cel mai mare talent în domeniul respectiv.

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Normal! Mereu încurajez femeile! Eu am fost, de când eram un copil, încurajată de oamenii din jurul meu, familia. Fac asta, din tot sufletul, pentru că știu cât de mult contează.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Să muncească indiferent de ce li se spune, să fie încăpățânate daca vor ceva, ajuta! :)) Să meargă până în pânzele albe, să fie ambițioase, să nu renunțe niciodata, oricât de greu li s-ar părea. E nevoie de multă răbdare ( eu una nu prea am) și nu e ok. Niciodată nu o să apară soarele atunci când vrei, când tragi cu dinții că vrei acum. O să se arate atunci când trebuie, când ești pregătit pentru acel lucru. Este foarte important să știi ce vrei, pentru că atunci nu te doboară nimeni și nimic, o faci cu drag. Muncești cu plăcere la ceva ce îți dorești foarte mult. Este nevoie și de multă seriozitate. Să nu se mai uite cine ce a făcut și cum a făcut, decât ca inspirație, fără invidie, pentru că oamenilor buni li se întâmplă lucruri bune.