Povestea brandului TRENDS by Adina Buzatu

În urma poll-ului realizat, majoritatea dintre voi v-ați exprimat dorința de a afla povestea Adinei Buzatu. Zis și făcut! Adina Buzatu este cel mai cunoscut stilist român specializat în vestimentația masculină și fondatoarea brandului TRENDS by Adina Buzatu. A acceptat să îmi ofere un interviu în cadrul proiectului Woman In Business prin care să împărtășească povestea business-ului ei. Vă invit să citiți povestea celei mai pasionate și determinate femei din industria de fashion! 🙂

Bună, Adina! Pentru început, ai putea să îți faci o scurtă descriere a ta ?

Sunt mamă, femeie, creator de stil, om de afaceri și multe altele…

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Multe sau puține realizări, determinarea, energia pozitivă și pasiunea pentru frumos au fost cele care m-au adus în punctul în care sunt astăzi.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Probabil că da, dar am ales întotdeauna să observ doar lucrurile pozitive și calitățile celor din jur. Sunt cel mai exigent critic al meu, contează mai puțin ce cred ceilalti, dar este cel mai important să fiu eu mulțumită de lucrurile pe care le fac. Am fost deschisă, am oferit iubire și apreciere și am avut bucuria să primesc aceleași lucruri înapoi.

Cum a luat viață povestea TRENDS by Adina Buzatu?

A început din pasiune cu aproape 20 ani în urma, s-a conturat încet încet și s-a clădit cărămidă cu cărămidă prin determinare și enorm de multă muncă.

Când și unde a apărut pasiunea ta pentru fashion?

Știu că ar suna bine povestea clișeistică legată de copilărie, dar nu a fost deloc așa. La 20 ani, după ce construisem deja business-uri în cu totul alte domenii și o aveam deja pe fiica mea, Sara, am început să fiu atrasă de modă, iar confirmările nu au întârziat să apară, prin intermediul celor care îmi cereau sfatul, inspirați fiind de stilul meu vestimentar. Au urmat călătorii, studii și experiențe care m-au ajutat să devin model pentru cei din jurul meu. Prieteni, vedete, oameni de afaceri și politicieni își lăsau imaginea în mâinile mele, cu o încredere inițial intuitivă apoi confirmată de aprecierea celorlalți. Este o satisfacție extraordinară să ajuti un om să își construiască o identitate stilistică în concordanță cu aspectul fizic, personalitatea, profesia și statutul lor social, augumentându-le încrederea în sine și potențialul. Nu sunt adepta sintagmei „Haina îl face pe om”, dar știu că ținuta potrivită îl conturează, îl pune în evidență, îl ajută să comunice și să aibă succes.

Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea business?

Chiar cei care mi-au acordat încredere încă de la început și care mi-au devenit clienți până în ziua de astăzi. Am colaborări lungi cu bărbați din toate domeniile, între mine și majoritatea clienţilor mei există un soi de parteneriat. În schimbul încrederii pe care aceștia mi-o acordă, eu le ofer un look proaspăt, o imagine nouă, şi de ce nu, chiar o mentalitate nouă. Astfel, aceștia au siguranţa că ceea ce cumpără li se potriveşte mănuşă, evită risipa de bani investiţi în produse care rămân nepurtate în şifonier.

Îmi poți menționa un moment dificil pe care l-ai întâmpinat în business?

Au fost multe, ca în orice afacere, dar le-am depășit de fiecare dată cu bucurie. Sunt o persoană pozitivă și în momentul în care apare o problemă văd două situații: cea în care există o soluție, moment în care o pun în aplicare și cea în care, neavând o soluție mă reorientez.

Unde îți găsești motivația și inspirația într-un moment dificil?

În interiorul meu. Îmi iau puțin timp liber, fac sport, citesc, mă relaxez, îmi dau timp să procesez apoi privesc obiectiv și identific variantele potrivite.

Care a fost prima ta creație?

Mi-e greu să îți răspund, în primul rând pentru că, stilist fiind, inițial am construit ținute din piese create de designerii brandurilor internaționale de succes pe care le reprezint în exclusivitate pentru România, mult mai târziu lansând, pe lângă cele 32 de branduri din magazin și linia TRENDS by Adina Buzatu.

Consideri că în această industrie există subestimare la adresa femeilor?

Nu, dacă ai încredere în tine și ceilalți te vor trata la fel.

Ai descoperit rețeta succesului? Există una?

Pentru mine succesul vine în urma muncii depuse. Consider că nu există succes fără efort.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a dezvolta un business?

Da, atâta timp cât ești dispus să nu precupețești niciun efort, să nu obosești și să nu renunți când întâlnești obstacole.

Ai incuraja femeile să intre în lumea antreprenoriatului? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business?

Sigur că da, dar trebuie să fie conștiente de tot ce implică acest lucru. Mulți privesc antreprenoriatul ca pe o variantă ușoară. Nu este deloc așa.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Dacă nu încerci, cu siguranță nu vei reuși. Știu că există vorba „gândește de 10 ori și fă o dată” eu le sugerez să nu stea foarte mult pe gânduri și să nu se lase influențate de vocile negative care le umbresc potențialul.