Povestea Brandului Maria Bogan

Maria Bogan este un antreprenor de succes și o femeie care a reușit să își transforme pasiunea într-un business. Chiar și atunci când lucrurile nu au mers exact așa cum și-a dorit, Maria nu a renunțat niciodată la visul și pasiunea ei. A acceptat încrezătoare și determinată să ne împărtășască povestea ei printr-un interviu acordat în cadrul proiectului Woman In Business. Vă urez lectură plăcută! 🙂

Bună, Maria! Pentru început, ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Bună ,sunt Maria. Mulțumesc pentru invitație și pentru ocazia de a vorbi despre pasiunea mea. Sunt o femeie puternică, prietenoasă și binecuvântată cu o grămadă de prieteni. Mereu spun că am cei mai buni prieteni din întreaga lume.

Cine ești tu dincolo de munca pe care o faci? Mai ai și alte pasiuni? Cum îți petreci timpul liber?

Sunt o  visătoare cu ambiții ,nu va putea cineva să-mi ia visul ,nici măcar idea de a renunța la visul meu. Timpul liber îl petrec cu prietenii atunci când am această ocazie de a mă revedea cu ei, iar în mare parte răsfoiesc printre noile tendințe în materie de Fashion.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Da, este normal să se întâmple, chiar și în momentul de față simt acest lucru, dar asta nu face decât să mă motiveze să ajung acolo unde îmi doresc. Nu plec urechea la răutăți, până la urmă nici nu e bine să fii plăcut de către toată lumea…

Este dificil să fii femeie și antreprenor?

Nu aș putea spune că este tot timpul dificil, dar cu siguranță este o provocare pe care aleg să o trăiesc zi de zi. Știm că bărbații depășesc femeile în antrepenoriat și că noi încă mai avem multe de arătat. În același timp știu că noi femeile suntem puternice și determinate. Cred că secretul constă în a avea o atitudine pozitivă ,integritate și scop.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Pasiunea și tot ce înseamnă feminitate, darul acesta de a crea frumosul, darul cu care ai fost înzestrat. Visul mare al unui copil de a fi îndeplinit.

Cum a luat viață povestea Maria Bogan?

De pe vremea când mama m-a lăsat să-mi aleg eu hainele pe care mi le cumpăra, iar eu ajungând acasă le modificam. La început nu am fost susținută în totalitate ,chiar și după ce am dat viață acestui bussines ,a trebuit să demonstrez familiei că este un vis pe care trebuie sa-l realizez. Pasiunea ,determinarea și curajul pentru a da viață acestui vis.

Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea business?

A fost un impuls de care aveam nevoie, pentru început voiam un magazin în care să am Creații ale designerilor români ,după care am zis stop acum este momentul pentru a crea.

Care a fost prima ta creație?

Prima creație în atelier a fost o rochie de catifea.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât să îți începi propriul business? A fost dificil?

Ca și orice tânăr la început de drum,ne lovim de obstacole ,dar fiecare obstacol este un pas înainte ,nu cred că a fost un obstacol atât de mare care m-a oprit să fac ceea ce- mi doresc.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Da! Din păcate am fost nevoită să renunț, din cauza unor probleme de sănătate, pentru o perioada de 1 an jumătate ,chiar 2. A fost cea mai dură lecție pe care viața mi-a dat-o, aș putea scrie o carte despre aceste trăiri. M-am întors binecuvantată cu o forță și o determinare extrem de mare pentru a-mi duce visul mai departe!

Dacă ai putea să dai timpul înapoi, ai schimba ceva?

Nu aș schimba, datorită trecutului sunt omul de azi, binecuvântat, matur și mult mai bun sufletește. Cu o altă viziune asupra vieții și a pasiunii.

Îmi poți enumera 3 beneficii pe care ți le-a adus antreprenoriatul?

Lipsa rutinei locului de muncă clasic, cu program de la 8-17:00. Amprenta personală , în special în acest domeniu. Libertatea alegerii, deoarece îmi stabilesc strategia  și îmi planific viitorul singură.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a dezvolta un business?

Da, dacă îți dorești cu adevărat totul este posibil,trebuie doar să-ți dai oportunitatea de a avea încredere în tine.

Ai incuraja femeile să intre în lumea antreprenoriatului? Le-ai încuraja să facă din pasiunea lor un business?

Desigur, cu mare drag. Pasiunea și determinarea pentru ceea ce faci îți va aduce cele mai mari satisfacții,vorba aceea “dacă îți place ceea ce faci niciodată nu va fi o zi de munca”.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Încrederea în sine și în pasiunea pe care o dezvoltă ,obiectivul principal. Fără temeri că nu ești suficient de bun ,sau că vei fi subestimat, ce va zice lumea. Totul se învață în timp, fiecare obstacol este un pas înainte cu multă determinare. Nu mai stați pe gânduri, faceți exact ceea ce iubiți.