Povestea Brandului Ligia Mocan Bridal

Ligia Mocan este fondatoarea brandului Ligia Mocan Bridal, un brand născut din dorința de a livra produse create din dragoste pentru frumusețe, eleganță și calitate. În cele ce urmează o să regăsiți interviul pe care Ligia mi l-a acordat în cadrul proiectului Woman In Business, o să aflați povestea unui business consolidat din pasiune pură. Unul dintre scopurile principale ale acestui brand a fost să satisfacă până și cele mai pretențioase gusturi ale mireselor care trec pragul atelierului. Lectură plăcută! ????

Bună, Ligia! Pentru început, ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Bună tuturor! Sunt Ligia Mocan, fondatoarea brandului Ligia Mocan Bridal, care a luat naștere în anul 2011 din dragostea pentru frumusețe, eleganță și mai ales calitate. Unul dintre scopurile principale a fost să satisfacem până și cele mai pretențioase gusturi ale mireselor care ne trec pragul.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Cea mai importantă calitate? Cred că firea analitică și documentarea m-au ajutat foarte mult de-a lungul timpului. Am încercat întotdeauna să fiu în contact cu piața, să analizez dorințele clientelor, să le ofer acestora tot ceea ce este mai bun pentru cea mai importantă zi din viața lor.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Nu cred că m-am lovit de prejudecăți, pentru că în general în domeniul meu nu exist prea mult motive care să conducă în această direcție. Ziua nunții trebuie să fie despre fericire, iar eu îmi doresc să ofer acest lucru, indiferent dacă acest lucru ar putea deranja pe cineva. Nu am fost subestimată, cred că atunci când muncești cu dedicare, lumea înțelege că iubești ceea ce faci.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

M-au motiva și mă motivează zâmbetele. Mulțumirea de pe chipul mireselor, atât în timpul probei rochiilor de mireasă în atelierul meu, cât și în ziua nunții lor, nu poate fi egalată de nimic. Așa că mă motivează ideea că ceea ce fac aduce încredere în sine și fericire și mulțumirea de a transforma fiecare femeie într-o apariție cu adevărat regală.

Cum a luat viață povestea atelierului Ligia Mocan?

Ideea cred că a existat în mintea mea cu mult înainte de a face primii pași în această direcție. Trepta, am început să studiez modele, să acord atenție detaliilor și să intru în contact cu această lume specială a articolelor vestimentare de nuntă. Iar mai apoi…am devenit de neoprit în țelul meu. Așa a luat naștere brandul și atelierul Ligia Moca, iar poveste merge mai departe.

Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea business?

Mă inspiră diversitatea. Îmi plac lucrurile unice și îmi place să ofer clientelor mele produse care să asigure toată plaja de exigențe. De aceea investesc constant în documentare și în formare profesională, în accesorii pentru atelier, în materiale și în toate lucrurile care concură spre a putea realiza cele mai inedite creații vestimentare la nivel de rochii de mireasă.

Fiecare rochie creată în atelierul tău se transformă într-o poveste? O poveste de început pentru fiecare clientă în parte?

Desigur. Totul începe cu o rochie. Dar nu orice fel de rochie, firește. Aici este o discuție mai amplă. Există mirese care își doresc apariții opulente. La polul opus, există miresele discrete, care nu vor să iasă prea mult în evidență. Indiferent de personalitatea miresei, noi punem în modelele noastre prestanța necesară fiecărei aluri în parte. Astfel, rochia devine personală. Unică. Exact ca și mireasă. Iar purtarea rochiei este o conlucrare fină și o complimentare reciprocă de simțuri și texturi.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât să îți începi propriul business? A fost dificil?

La începtu totul pare greu, mai ales dacă îți lipsește parțial experiența în antreprenoriat. Treptat începi să înțelegi că acel greu definește de fapt activitatea ta, o șlefuiește și o modelează. NU cred că am întâmpinat mari obstacole, pentru că țelul meu este acela de a le oferi mireselor rochiile dorite. Orice altceva cade în plan secund, ca importanță.

Care au fost temerile tale atunci când ai pornit pe acest drum?

Nu am avut multe temeri și nici acum nu am. Prefer oricând varianta feedback-ului real, pentru că acesta poate rezolva orice situație, oricât de grea.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Desigur, uneori pot exista gânduri de acest tip. Însă depinde foarte mult și de cât de mult iubești ceea ce faci. În cazul meu, sunt încă aici, deci asta spune ceva despre momentele mele de renunțare.

Consideri că e suficient să ai un vis și o pasiune pentru a dezvolta un business?

Nu este suficient doar să ai un vis sau o pasiune, în mod cert. Însă fără acestea nu ai cum să construiești o afacere, un brand. Prima persoană care trebuie să creadă în afacerea ta ești tu. Tu o vei cunoaște cel mei bine, tu vei ști să o prezinți și să o reprezinți. Firește, ai nevoie de susținere financiară și poate fi nevoied e o organizare temeinică. Sau poate fi nevoie să delegi. Însă da, totul pleacă de la vis. De la pasiunea pentru munca ta.

Ai incuraja femeile să intre în lumea antreprenoriatului? Le-ai încuraja să facă din pasiunea lor un business?

Desigur. Avem nevoie de femei în antreprenoriat pentru că există domenii în care doamnele chiar au dovedit că pot face față cu succes provocărilor.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Sfătuiesc pe oricine să privească adânc în suflet și să vadă dacă dorința lor cea mai mare, visul lor, este acela de a-și construi un business. O afacere vine cu multe cerințe, deși din exterior pare simplu. Aveți încredere în voi înșivă, fiți curajoși și… amintiți-vă că succesul înseamnă uneori ca lucrurile cele mai grele pe care le faci să pară floare la ureche pentru ceilalți. Vă urez succes!