Povestea Brandului AMSaragia

Ana Maria Saragia este creative director și fondatoarea brandului AMSaragia, un brand născut din pasiune pentru modă și inspirat din oameni. Povestea Anei este una deosebită, deoarece ne arată că orice vis poate deveni realitate, chiar dacă acesta începe într-o mică croitorie din scara blocului. Mai jos, o să regăsiți interviul pe care mi l-a acordat în cadrul proiectului Woman In Business, o să descoperiți că acolo unde nimic nu este sigur, totul este posibil.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

În primul rand, hello 🙂 și mulțumesc pentru această invitație. Cred că ambiția și dorința de a evolua constant. Sunt un mic războinic. Și de mic copil mi-am dorit să fac lucruri care îmi depășesc condiția. Nu mă așteptam să și ajut cu acest fapt multă lume sau să inspir. Nu pot decât să mă bucur:)

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Întrebare care cântărește greu. DA! Cred că am fost subestimată și m-am lovit de multe prejudecăți legate de stil, de modalitatea de abordare, dar aceste lucruri nu au făcut decât să mă ambiționeze, să mă facă să îmi doresc să devin mai bună. Am învățat că nu putem fi pe placul tututor și asta este ok. Nici nu trebuie. Trebuie să vrei să fii cea mai bună variantă a ta pentru tine și evoluția ta.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Imi place intrebarea asta și am un răspuns simplu.

Oamenii! Nu știu de ce și cum am avut acest noroc, însă oamenii! Multe persoane care m-au susținut de la început și încă mă susțin cu orice preț.

Cum a luat viață povestea AMSaragia?

În urmă cu 5-6 ani am prins curaj să încep. Pentru oricine știe acest lucru, nu este ușor să fii antreprenor, să fii pe picioarele tale. Am început acest proiect din pasiune fără să știu ce va urma, dar primul lucru pe care mi l-am spus a fost că nu mă voi opri până nu știe toată lumea de acest brand și că voi face tot posibilul să ‘Stand-out’.

Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea proiect?

Again.. Oamenii.

Spre norocul meu așa a fost să fie, aveam la scara blocului unde locuiam o mică croitorie și mereu îmi făceam lucruri. Întâmplarea face că aproape de fiecare data când ieșeam, oamenii mă întrebau : hei de unde ai ținuta? 🙂 eram.. Hmmm ook cool. Asta și un domn profesor pe care nu o să-l uit niciodata. A crezut în mine și m-a susținut zicând : just go for it! Plus că ești foarte diferită de colegii tăi, așa că you must! :))

Îi mulțumesc!

Unde îți găsești inspirația?

Inspirația vine de multe ori din starea mea de spirit și de cele mai multe ori din orice se află în jurul meu. De la atitudinea oamenilor, țesături sau o parte mica dintr- o ținută văzută random pe stradă. Dar trebuie să ai starea interioară potrivită pentru a putea crea 🙂

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât să îți începi propriul business? A fost dificil?

Primul obstacol de care încă mă lovesc sunt oamenii cu care lucrezi. Îmi pare rău să spun acest lucru, însă oamenii sunt cel mai greu de găsit. Mai mult nu toți au drive-ul tău și nu este mereu ușor să îi scoți din rutina lor, să îi motivezi. Și da, a fost dificil de multe ori, de multe ori m-am lovit de multe pe traseu, însă daca îți place cu adevarat, lupți până iese. One of my motto- dacă alții pot eu de ce să nu pot? Find solutions. Nu fugi de problemă.

Care au fost temerile tale atunci când ai pornit pe acest drum?

Sincer o să sune dubios, dar am pornit cu sufletul deschis, am încercat să nu am temeri. Să atrag lucruri pozitive și așa a fost. Am zis că indiferent cu ce mentalitate pornești, 100% te vei lovi pe parcurs de tot felul de lucruri, așa că.. Lets goo all the way with good mindset!

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Nu aș spune neapărat renunțat, dar poate spiritul era un pic down pentru că nu reușeam să mă organizez. Acesta este dezavantajul meu. Dar e greu să te gândești la asta când ai creat ceva frumos, și când primești mesaje : Mă inspiri să merg mai departe! N-am cum. Forever mood: Leeeetss gooo!

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a dezvolta un business?

Nu. Este suficient cât să începi, dar este nevoie de determinare, organizare, echipă bună în spate, viziune. Și să îți setezi tot timpul țeluri de atins, astfel încât mereu să existe o evoluție. And just enjoy the ride 🙂

Ai incuraja femeile să intre în lumea antreprenoriatului? Le-ai încuraja să facă din pasiunea lor un business?

100% și nu doar femeile și bărbații. Pe oricine își dorește să facă ceva mai mult și are un vis! Hell yea! Fie că începi cu dreptul sau cu stângul, doar fă primul pas, te asigur că celălalt va urma… indubitabil 🙂

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Unde nimic nu este sigur, totul este posibil! Legat de încredere, asta este ceva care trebuie să vină din interiorul lor atunci când simt. Doar să știe că nimic nu se creează într-o zi, că lucrurile imperfecte sunt cele mai frumoase și fă Rai din ce ai! And just start. Nu contează de unde, just… Start!