Povestea Antoniei în lumea muzicii

Credit foto: Stefan Dani

Antonia este o artistă și o femeie excepțională. A acceptat să ne ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care să împărtășească povestea parcursului ei în carieră. Antonia ne învață că rețeta succesului este compusă din muncă, perseverență, răbdare, o echipă bună care să creadă în tine, pasiune și talent. O poveste despre cum pasiunea și perseverența sunt mai puternice decât orice obstacol. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Antonia! Dacă te-ai putea descrie prin 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Bună! Trei cuvinte prin care m-aș descrie ar fi: artist, soție, mamă, din perspectiva rolurilor mele. Din perspectiva personalității mele: sensibilă, amuzantă, iubitoare.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Cred că faptul că sunt empatică, sensibilă, atentă la nevoile mele, dar și ale celorlalți.

Credit foto: Stefan Dani

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

De foarte multe ori. Fie că sunt frumoasă și atât, fie țineau să taxeze fiecare greșeală, să mi se atragă atenția de fiecare dată când oamenii aveau anumite așteptări de la mine și eu nu le îndeplineam. Nu sunt prima care spune că a fi persoană publică implică multă presiune, responsabilitate, lucruri pe care mi le asum. Ce nu îmi asum însă este bullying-ul și răutățile gratuite pe care le încasăm constant.

Credit foto: Stefan Dani

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Cu siguranță părinții mei. Ei mi-au fost alături în toate etapele și au crezut în mine și au văzut potențial, talent și m-au ajutat să îmi creez drumul meu. Apoi, ce mă motivează astăzi să continui: pasiunea mea pentru muzică, încrederea oamenilor din jurul meu, apoi a echipei mele cu care construiesc zi de zi, a familiei mele și feedback-ul bun primit de la public.

Credit foto: Stefan Dani

Cum a luat viață povestea ta în lumea muzicii?

Cântam mult, urmăream artiștii mei preferați și eram fascinată, mă imaginam mereu pe scenă, în fața multor oameni. Părinții mei au observat pasiunea mea pentru muzică și m-au dat la lecții de canto, de pian, m-au ajutat să am încredere că sunt susținută să cred în forțele proprii.

Apoi am mers și la studiouri să înregistrez piese. Toate aceste lucruri se întâmplau pe vremea când eram în Statele Unite ale Americii. Când am ajuns în România, lucrurile s-au întâmplat destul de rapid, am lansat prima mea piesă cu Tom Boxer. And the rest is history! 🙂

Credit foto: Stefan Dani

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Pasiunea pentru muzică, sentimentul că locul meu este pe scenă, în fața atâtor oameni.

Credit foto: Stefan Dani

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când ai devenit persoană publică? A fost dificil?

Pe lângă toate lucrurile bune și pozitive care au venit în viața mea odată cu cariera de artist, au existat și există lucruri care fac mult rău: jignirile la adresa mea și a copiilor mei sau ale lui Alexandru (pe care de multe ori le văd și părinții noștri și suferă), răutățile gratuite, faptul că oricine are voie și dreptul să aibă o părere despre viața ta, doar pentru că ești în lumina reflectoarelor. Au fost și momente în care paparazzi ne urmăreau agresiv și intruziv.

Credit foto: Stefan Dani

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Nu, niciodată, pentru că nu mă văd făcând altceva. Nu este mereu ușor, dar este ceea ce mă face fericită. Și depășesc momentele grele cu iubirea și susținerea familiei, a fanilor, energia de pe scenă, dar și prin odihnă și puterea de a o lua din nou de la capăt a doua zi cu forță.

Credit foto: Stefan Dani

Cât de dificil este să lucrezi în acest domeniu?

Pe lângă ce am spus deja, partea dificilă este că de multe ori, sunt plecată de acasă prin țară la concerte sau și în afara țării cu proiecte, filmări, evenimente.

Ceea ce este foarte dificil este că simt că mă stoarce complet de energie. Ofer multă energie și apoi mă simt obosită, dar indiferent de situația prin care aș trece, starea pe care aș avea-o, trebuie să fiu bine pentru ceilalți.

Credit foto: Stefan Dani

Cum poți excela în acest domeniu? Există o rețetă a succesului?

Muncă, perseverență, răbdare, o echipă bună care să creadă în tine, pasiune și talent.

Ce presupune viața de artist?

Să fii bine și fresh, chiar și când nu ești, atunci când ai o filmare, un proiect sau un eveniment. Să încerci să te reinventezi constant. Să muncești cu dăruire și pasiune: pe scenă, la studio, la filmări, la evenimente. Să fii des plecat de acasă, să fii pe drumuri uneori și mai multe zile legate.

Credit foto: Stefan Dani

Este dificil să îmbini viața profesională cu cea personală?

Nu este dificil, pentru că am alături de mine un om care are o carieră similară, așa că ne înțelegem unul pe celălalt. Ce este mai dificil este să ne găsim zile legate în care să plecăm în vacanță, de exemplu. Sau să ne asigurăm că nu ratăm momente esențiale din viețile copiilor noștri.

Ai schimba ceva la modul în care s-a dezvoltat cariera ta?

Nu aș schimba absolut nimic, sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile bune și frumoase care s-au întâmplat în viața mea. Și chiar și pentru cele rele, pentru că am învățat din fiecare astfel de experiență și simt că am evoluat.

Credit foto: Stefan Dani

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră?

Să muncească, să creadă în ele, să se înconjoare de oameni care îi susțin, să aibă răbdare, să persevereze chiar și atunci când este foarte greu.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră?

Sunt importante, dar nu sunt totul. Pe lângă, este necesar să muncești, să crezi, să faci tot ce ține de tine pentru a reuși. Și să nu te dai bătut atunci când vin momente grele. Și din ele să înveți lecțiile prețioase.

Credit foto: Stefan Dani

Dacă te-ai putea întoarce în trecut, ce i-ai spune adolescentei Antonia?

You’re doing just fine, keep going!

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Aș încuraja pe oricine să facă tot ce ține de el pentru a-și transforma visul în realitate, desigur, în niște limite setate de valori și principii de viață sănătoase.

Dar să știi că în fiecare zi muncești și construiești la visul tău, la cariera ta este unul dintre cele mai plăcute sentimente.

Credit foto: Stefan Dani

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Să își facă un plan, să lucreze cu oameni de încredere și profesioniști, să nu se dea bătute la primele obstacole, să fie dispuse să se adapteze mereu, să fie deschise să descopere lucruri noi. Și fiecare mică victorie va aduce un plus de încredere și va construi visul cel mare.