Povestea Andreei Nebunu în lumea modellingului

Andreea Nebunu este fashion model și Stylist&Image Consultant. A acceptat să îmi ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business prin care să împărtășească povestea ei în carieră. Andreea ne arată că dacă îți dorești ceva cu adevărat este imposibil să nu reușești să realizezi acel lucru. Ea nu și-a dorit o carieră în studii de securitate, chiar dacă asta a studiat, și-a dorit o carieră în modelling și a reușit să realizeze tot ce și-a propus. Important este să îți urmezi pasiunea, să îți asculți intuiția și să nu renunți niciodată la visul tău, oricât de dificil este drumul pe care îl ai de parcurs. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Andreea! Pentru început ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Bună! Mulțumesc pentru această oportunitate în primul rând. Mă numescu Andreea Nebunu, am 24 ani și mă învârt în lumea modei de câțiva ani. Mi-am început drumul cu modellingul la care încă nu am renunțat și continui acest drum cu Stylist & Image Consultant și sper într-o bună zi să finalizez ca designer vestimentar.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Ambiția cred că m-a ajutat să realizez toate aceste lucruri până acum. Sunt o persoană foarte ambițioasă care atunci când își fixează un țel, muncește și dă tot pentru a reuși.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Da, m-am lovit de prejudecăți și am fost subestimata de multe ori, cred că și acum sunt. Dar tot timpul am încercat să ignor pentru că sunt o persoană muncitoare care știe ce vrea.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Faptul că am crezut în visul meu și în puterile mele.

Cum a luat viață povestea ta în lumea modellingului?

Am avut aspirații de model încă de când eram mică, dar am început să activez în domeniul modellingului în mod real cu 5 ani în urmă, când am venit în București pentru studii, fiind abordată de o agenție de renume. Am început să lucrez cu ei, ulterior am renunțat la contract pentru că deja cunoșteam industria și am început să lucrez pe cont propriu, ceea ce se întâmplă și în momentul de față. Faptul că acum lucrez singură nu e un lucru rău, pentru că o bază a tot ce înseamnă modelingul din România am căpătat-o cât timp am lucrat cu agenția. Faptul că există social media m-a ajutat foarte mult, pentru că de cele mai multe ori acolo sunt abordată de fotografi sau de designeri cu care mai apoi am proiecte.

Dar cariera de Fashion Stylist & Image Consultant? Când și cum s-a dezvoltat?

A fost dezvoltată pe parcusul carierei în modelling. Nu mi-am dorit să am o carieră în Studii de Securitate, pentru că asta am studiat și am ales să am o cariera în fashion, nu cred că aș fi fost foarte fericită profesional daca aș fi ales alt drum.

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Industria în sine, oamenii din domeniu cu care am lucrat de-a lungul timpului.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât că vrei să fii Fashion Model? A fost dificil?

Au fost obstacole tot timpul, care de multe ori m-au descurajat, de exemplu la un moment dat am avut părul scurt și acesta era un motiv pentru care clienții mă respingeau sau faptul că eram prea slabă sau nu destul de înaltă pentru ceea ce își doreau ei. Tot timpul există impedimente în această industrie și tu ca model nu poți fi perfectă din toate punctele de vedere.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Da, au fost momente în care am vrut să renunț și am și renunțat pentru o perioadă, după care am revenit. Am depășit momentul pentru că a fost alegerea mea.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră sau pentru a dezvolta un business?

Nu este destul, dar este un început. În orice ai face trebuie să muncești mult să poți persevera, să ai răbdare și să nu renunți la visul tău. 

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Da, încurajez oamenii în general să creadă în pasiunile lor și să le dezvolte pentru că așa au luat naștere cele mai înfloritoare business-uri. Atunci când faci ceva cu plăcere o faci din tot sufletul și dai tot ce e mai bun din tine.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Știu că frica de eșec este mare pentru multe dintre noi, dar nu renunțati la visul și pasiunea voastră pentru că poate deveni un business de succes.