Otniela Sandu – Povestea brandului ONIR

Otniela Sandu este o femeie de succes și o femeie absolut superbă! A pășit în lumea publică prin participarea la Survivor și a avut o evoluție absolut spectaculoasă. Recent a intrat și în lumea business-ului prin brandul pe care l-a dezvoltat, ONIR. Important de menționat este faptul că ONIR nu reprezintă un simplu brand de haine, el este un vis născut în copilărie care a prins rădăcini în momentul în care ea a avut curajul să îl scoată la suprafață. Otniela ne-a oferit un interviu în exclusivitate pentru proiectul Woman in Business, un interviu în care a vorbit despre parcursul ei în carieră și în business, despre iubirea față de oameni, dar și despre procesul de dezvoltare personală pe care l-a avut. Vă invit să citiți cea mai frumoasă poveste despre ambiție și iubire! ❤

Cine este Otniela? Sau cum ai descrie părțile mai puțin cunoscute de către public?

Otniela este omul ăla care indiferent de situație, vede frumosul din orice. Chiar și în cel mai mare noroi te poți bucura și poți avea amintiri de neuitat. Poate că asta este magia mea, puterea de a vedea frumosul în orice, de a crede că nimic nu este imposibil, de a visa, de a nu renunța… Văd ce nu merge, ce nu este, dar puterea de a vedea peste aceste lucruri este mult mai mare, iar în viața mea de până acum cele mai frumoase lucruri nu au venit din perfecțiune, ci din puterea de a vedea peste ce lipsește, abia atunci începe frumusetea vieții.

Nu am fost niciodată omul care a schimbat oameni, și nu din teamă sau din disconfortul necunoscutului, pentru că este mai greu să stai decât să pleci. Ci pentru că am înțeles că este despre ochii cu care privești, despre cum funcționează mintea și despre faptul că este o capcană asta cu nemulțumirea și cu a căuta iarba mai verde dincolo. A prețui ceea ce ai și a vedea frumosul, a aprecia, a depune energie, efort, asta aduce mulțumire sufletească și fericire. În orice, de la prieteni, la oamenii cu care lucrezi, la omul de lângă tine. Cred că măsura cu care oferi, este măsura cu care simți împlinirea. Și aici mă refer la satisfacția aia pe termen lung, nu la cea de moment care cum vine așa și pleacă.

Care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Ambiția de fier. Dacă eu cred și iubesc, pot să mut munții din loc, nimic nu îmi stă în cale. Așa am fost mereu și cred că mereu am știut pentru ce merită să lupt și pentru ce nu. Și cred că și iubirea pentru oameni pe care am avut-o de mică este o calitate care îmi dă o magie aparte. Pentru că iubirea este magie!

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Da, m-am lovit de multe ori de fricile mele, de ce spun alții, dar am învățat să lupt cu asta și atunci când m-am aruncat în gol, fără să mă gândesc la eșec și la faptul că aș putea să fiu judecată de alții, abia atunci am simțit că trăiesc. Abia atunci visele au început să prindă aripi. Cred că în viață trecem prin obstacole pentru a ne depăși noi niște limite personale. De cele mai multe ori, abia după vedem cât de puternici suntem, cât de autentici suntem, ce caracter avem…

Ultimul an și ceva a fost cel mai intens în dezvoltarea mea, eu cu mine, m-am aruncat în gol de multe ori, am plâns și nu am ascuns asta, am fost vulnerabilă, am dat aripi unori proiecte, am realizat că nu oamenii de lângă mine mă definesc pe mine, ci eu. Ce cred eu despre mine, cine sunt eu cu adevărat când sunt singură și pun capul pe pernă și am descoperit un om frumos pe care eu l-am judecat mult timp. Am descoperit un caracter și o iubire față de oameni pe care eu la randul meu le-aș aprecia la oamenii de lângă mine.
Așa am învățat că eu i-am lăsat pe alții să mă facă să mă simt poate prost în anumite situații sau să îmi fie frică de eșec. Iar atunci când înțelegi asta, ai un scut foarte puternic în jurul tău. Noi ca oameni putem arăta multe în exterior, dar când cortina se trage, fiecare știe cine este el cu adevărat, nu te poți ascunde și de tine.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Durerea că nu sunt suficient de bună, asta m-a făcut să încerc să demonstrez puterea interioară și ambiția de care sunt în stare. Iar mai apoi am înțeles că eu cu mine sunt în concurență, nu cu alții. Azi, fără pic de aroganță, știu că orice îmi pun în minte pot realiza. Pentru că ține doar de mine să lupt sau să mă plâng că nu pot.
Sunt lucruri care vin din copilărie și crești cu convingeri false despre propria persoană, dar și când lucrezi la tine și le identifici, poți atinge stelele.

Cum a luat viață povestea ta în lumea publică?

A apărut Supravietuitorul în România, era un format pe care eu îl urmăream din America și îmi imaginam cum m-aș descurca eu acolo. Într-o zi am deschis întâmplător televizorul și era un anunț că este ultima zi de înscriere. Am aplicat, m-au chemat la mai multe probe și în câteva zile m-au anunțat că sunt printre cei 18 concurenți.

Am simțit că o să fiu acolo și mi-am promis că o să ajung în finală și așa am făcut. Nu am îndrăznit să vizez și la premiu, chiar dacă nu a ținut de mine momentul ăla, ci de niște voturi care veneau din partea concurenților ce au ieșit, poate daca îmi propuneam și asta, luptam altfel și nu renunțam în fața nedreptății.

Ce te-a inspirat să urmezi acest drum în carieră?

Am visat mereu să fac haine, să le accesorizez, să aduc la viață anumite combinații care prind contur în mintea mea. Fac asta strict din plăcere, nu mă strezez cu reguli, cu trenduri, cu nimic, dau viață unor materiale fix după simțul meu estetic.

Până la urmă ne-am cam săturat toți de reguli și ar trebui să… și până la urmă și prima regulă ce reguli a respectat? Sunt la început, dar povestea continuă și este una așezată și fără grabă. Cum se întamplă mai toate lucrurile bune.

Recent ai dezvoltat un business, ONIR! Ne poți spune mai multe despre această etapă din viața ta?

Onir a venit dintr-un vis din copilărie care a fost povestit pe un drum de munte într-o toamnă cu un soare auriu. Am și acum în minte frumusețea acelui moment. Am avut curajul de a povesti acest vis și de a primi cele mai frumoase cuvinte de pe pământ “ eu cred în tine că o să iasă”. Numele acestui brand ascunde o poveste foarte frumoasă despre iubire și a ei magie. Așa că povestea continuă…

Ce dificultăți ai întâmpinat în faza incipientă de dezvoltare a businessului?

Frica de eșec, frica de a nu pierde ceea ce investesc acolo și poate aș putea face altceva, frica unui domeniu nou care nu este doar partea asta creativă, ci și partea organizatorică. Dar zilnic învăț lucruri noi și chiar și ăsta este un câștig, altfel nu mă apucam eu să aflu lucruri despre domeniul ăsta. Care în teorie pare simplu, în realitate este mult mai conplex. Cel puțin la început când nu ai un buget atât de mare încât să faci doar ce îți place. Dar iubesc business-ul ăsta și uit repede ceea ce este greu.

Cum poți excela în acest domeniu? Există o rețetă a succesului?

Să te ridici atunci când ai căzut, să nu renunți și să îți amintești mereu de ce faci asta și dacă răspunsul este pentru că este ceva ce iubești și îți aduce fericire, cred că este drumul cel bun, că succesul nu cred că are o rețetă.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Am vrut să renunț când am văzut că nu merge treaba așa cum am crezut eu și s-au suprapus toate astea și cu o perioadă grea din viața mea. Am plâns cât am avut nevoie și apoi m-am întrebat de ce vreau să fac asta… iar când mi-am dat răspunsul: “ pentru că iubesc asta”, am știut că pentru ingredientul ăsta merită să lupt și să nu renunț. Cred foarte tare în iubire.

Care sunt atuurile esențiale pe care trebuie să le dețină orice orice femeie de succes?

Să creadă în ea că se poate ridica chiar și atunci când cade. Cred că despre asta este, să crezi în cât de puternic ești tu, este una să crezi că ai putere să te ridici, când ai căzut este alta. Efortul este dublu. Iar dacă nu crede și își dorește ceva, să își dea voie să riște, doar așa te poți descoperi.

Ai schimba ceva la modul în care s-a dezvoltat cariera ta?

Probabil că aș schimba unele momente în care i-am lăsat pe alții să îmi spună cine sunt și ce pot.

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră?

Orice lucru nou este greu pentru că vine cu mult necunoscut, dar dacă este ceva în interiorul tău care te îndeamnă să mergi pe drumul ăla nu mai ține cont de nimic. Este prea scurtă viața pentru a o trăi doar în niște linii mari pe care le cunoaștem deja.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a dezvolta un business?

De la vis pleacă tot, dacă el există, ai nevoie de ambiție, de muncă, de forța de a nu renunța și de a găsi mereu soluții. Deci dacă ai visul, ai 60% din ingrediente.

Dacă te-ai putea întoarce în trecut, ce i-ai spune adolescentei Otniela?

Aș îndemna-o să se arunce în unele oportunități pe care le-a avut legate de carieră fix așa cum a făcut în iubire. All in! Și când pierzi înveți multe lecții importante, eh, gândește-te când caștigi cum este…

Am avut o perioadă a vieții mele în care am jucat la safe, dar adevăratul gust al vieții și maturizarea mea, au venit când m-am aruncat în necunoscut… Și oricum ar fi, dacă pierzi ceva în viață și este să fie al tău, vine, chiar dacă după o perioadă de așteptat.

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Aș incuraja femeile să viseze și să nu se subestimeze niciodată, să nu aștepte validare din partea nimanui. Ca un om să te incurajeze, să te laude, să îți dea aripi, trebuie să fie el întâi bine cu el, sănătos, matur ca mai apoi să îți poată oferi ție ceva.
Nu uita că poți orice, chiar și atunci când plângi, îți este greu, poate ești singură, îți este teamă de un nou început, în interiorul tău este puterea, nu în alții. Cei de lângă doar te completează, doar îți aduc și mai mult plus și mai multă culoare, la ceea ce deja tu ai. Nu ei te fac cine ești, ci tu prin forța ta!

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Cine nu încearcă, nu știe ce poate, cine nu cade, nu știe dacă are forța de a se ridica și cel mai important, cine nu încearcă ceva arde în inima lui, rămâne cu un regret mai mare față de a face acel lucru, chiar dacă nu ar avea succes. Mai bine să încerci, decât să te gândești cum era dacă…

Lasă un răspuns