Lorena Serban – Povestea unui influencer de succes

Lorena Șerban este influencer și instructor Zumba. A câștigat în 2020 Digital Divas premiul 1 pentru Best Fashion & Beauty TikTok Account, în anul 2021 a câștigat TIK TOK SPECIAL la Elle New Media Awards 2021. În adolescență a suferit de anorexie și a fost bullied, dar în urma acestei experiențe a devenit o voce pentru adolescenții care se confruntă cu asta. Lorena își pune comunitatea pe primul plan, acest lucru se reflectă și în contentul prezent pe rețelele sale de socializare. A acceptat să îmi ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business , prin care să împărtășească povestea carierei ei ca influencer. Lorena ne demonstrează că poți realiza orice îți dorești, poți avea jobul visurilor tale, dar este nevoie de multă dedicare, consecvență și pasiune. Cu siguranță această poveste o să fie doza de motivație de care aveți nevoie pentru a vă putea dezvolta și consolida visul. Mai jos regăsiți interviul integral. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Lorena! Dacă te-ai putea descrie prin 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Empatică, creativă și sensibilă.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Aș putea să spun creativitatea pentru că fără ea nu reușeam să realizez tot ce creez acum, însă mi s-ar părea mai potrivit să aleg totuși empatia, pentru că sunt în contact cu oamenii care mă urmăresc zilnic. Oameni care au nevoie de tine, pentru oricât de puțin, cu o poză, cu un mulțumesc, orice interacțiune… fie în online, fie în viața reală. Încă de la început am pus relația cu comunitatea mea mereu pe primul loc!

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Nu știu dacă neapărat subestimată, dar clar judecată. Pentru că pozez continuu, pentru că mereu mă machiez și sunt preocupată de aspectul meu și pentru că “postez prea mult”. Asta la început, când nimeni nu credea că poți face din social media job-ul visurilor tale.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Știam că pot, știam că sunt potrivită pentru asta și că aș fi un model BUN de urmat. Am crescut și m-am autoeducat, am evoluat pe propriile mele puteri și am primit pe parcurs încurajări din partea oamenilor din jur. Realitatea a depășit și visul, sincer, sunt foarte fericită!

Cum a luat viață povestea ta ca influencer?

Postez în mediul online de mică, de 11 ani mai exact. Am trecut prin toate platformele, iar dragostea mea pentru fotografie și-a pus amprenta pe contentul pe care îl urcam. Oamenii au văzut asta și am fost apreciată. Popularitate mea a crescut și datorită platformei ask.fm unde răspundeam zilnic la întrebări pe care oamenii mi le adresau. După care m-am mutat pe Instagram, apoi a urmat și TikTok-ul.

Dar cariera ta ca intructor Zumba?

Am făcut dansuri când eram mică, tot felul. Sportive, populare, street dance. Din cauza programului haotic la școala nu am reușit însă să fac din asta o performanță, așa că mi-am găsit refugiul în sala de Fitness, la orele de zumba, după programul de după-masă la școală. Apoi mi-am dat seama că sunt mai ageră, să spun așa, față de colegele mele și că mi-ar plăcea să fiu chiar eu în fața lor, să le predau zumba. A fost minunată perioada în care am predat și urmăresc să mă reîntorc.  

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Nu m-a inspirat cineva, cred că doar s-a întâmplat. “Mi-a fost scris” e mult spus, însă, deși am multe hobby-uri, nimic nu mi se potrivește mai bine decât ceea ce fac acum.

Ai câștigat nenumărate premii, în 2020 Digital Divas premiul 1 pentru Best Fashion & Beauty TikTok Account, anul acesta ai câștigat TIK TOK SPECIAL la Elle New Media Awards 2021. Îmi poți povesti mai multe despre fiecare premiu în parte? Ce a însemnat pentru tine?

Am câștigat primul meu premiu în 2020 într-adevăr, la Digital Divas, Best Fashion & Beauty TikTok, iar anul acesta, 2021, am câștigat din nou. Tot locul 1 pe aceeași categorie. Anul trecut a fost o surpriza imensă. “Cariera” mea pe TikTok a început târziu și nu am fost susținută să investesc timp și creativitate în ea, ba chiar am fost obligată de către un fost iubit să îmi șterg conținutul la un moment dat. Însă mi-am ascultat inima și am demonstrat tuturor că în mai puțin de jumătate de an poți ajunge la 100k urmăritori și locul 1 la unul dintre cele mai importante gale din România. Înseamnă enrom. Faptul că am câștigat și anul acesta este o confirmare că ceea ce fac este bine și că trebuie să mă țin de treabă în continuare. Premiul Elle a fost complet neașteptat, dar a fost o bucurie imensă. Am concurat alături de creatori pe care îi urmăresc de ani de zile, de când eram mică. Să fiu și eu în top este o împlinire enormă.

În social media ai un reels cu 92 milioane de vizualizări, a doborât și un record al lui Kylie Jenner. Cum ai reușit?

Pur și simplu s-a întâmplat. Am făcut ceva puțin mai diferit, mai muncit și mi-am pus amprenta asupra trendului. Nu mă așteptam la un asemenea rezultat, dar a fost frumos.

Ai devenit o voce pentru tinerii care suferă de anorexie și se confruntă cu bullyng-ul. Îmi poți spune mai multe despre experiențele tale în acest sens?

E o experiență prin care am trecut și care m-a format ca om, dacă nu se întâmpla nu gândeam, acționam, existam ca acum. Nu îmi mai învinovățesc colegii care îmi aruncau cuvinte urâte, m-au făcut mai puternică in the end.

Cum poți excela în acest domeniu? Există o rețetă a succesului?

Să fii constant, sincer și deschis la orice e nou!

Ai schimba ceva la modul în care s-a dezvoltat cariera ta?

Absolut nimic!

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră?

Să o facă cu încredere și să nu fie dezamăgite dacă nu funcționează din prima. Să tot încerce. Perseverența e importantă.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră sau pentru a dezvolta un business?

Evident, toată lumea pornește de acolo, nu?

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Încurajez femeile să se pună pe ele pe primul loc, să nu plece capul la vorbe, să nu accepte absolut nimic din ce le face rău, să lupte pentru visul lor, să știe că nu sunt niciodată mai prejos. De fiecare dată când sunt dezamăgite… să renască și să demonstreze că pot!

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Încrederea este cea mai importantă, daca ai dobândit-o poți muta și munții! Dacă mindset-ul nu este setat doar pe câștig și există anxietate și second thoughts recomand și câteva ședințe de terapie, la mine au funcționat perfect. Un alt sfat ar fi să se înconjoare de oameni care păstrează energie bună în aer, care oferă susținere necondiționată și sunt sinceri și morali. Persoanele toxice te pot face să stagnezi.