INNA în lumea muzicii

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

INNA este o artistă și o femeie excepțională. A acceptat să ne ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care să împărtășească povestea parcursului ei în carieră. INNA ne învață că succesul în carieră poate fi obținut mai ușor atunci când ai o echipă de profesioniști lângă tine și un plan bine structurat. O poveste despre cum pasiunea și perseverența sunt mai puternice decât orice obstacol. Lectură plăcută! 

Bună, INNA! Dacă te-ai putea descrie prin 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Perseverentă, ambițioasă, puternică. Și artistă. 🙂

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Încrederea în mine și în oamenii de lângă mine alături de care construiesc în fiecare zi pentru a-mi îndeplini visurile.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Au fost multe momente în care am fost judecată, criticată, poate chiar pusă de la pământ. Și nu a fost deloc ușor. Și nici nu eram suficient de matură să gestionez corespunzător situația, nu aveam nici experiența de viață necesară. Dar cu timpul, cu răbdare și cu oamenii potriviți alături, fiecare astfel de obstacol nu a mai părut atât de dificil.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

În primul rând, susținerea familiei, a celor dragi și a echipei mele. Apoi, cu fiecare reușită, înțelegeam că se poate, că e loc de mai bine, că ține de mine ca lucrurile să devină realitate și am construit pas cu pas.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Cum a luat viață povestea ta în lumea muzicii?

Ca mulți copii, am început să iau lecții de canto și să particip la concursuri și festivaluri, dar și să cânt în corul bisericii, inspirată fiind de mama mea și de bunica mea, care cântau muzică populară. Am avut multe momente în care m-am îndepărtat de visul meu, eram dezamăgită că lucrurile nu se întâmplă așa cum mă așteptam și nu credeam că voi mai face muzică. Însă, l-am cunoscut pe Ștefan Lucian, managerul meu, care mi-a dat încredere, am fost cu el la studio la Play&Win, am înregistrat piesa ”Hot”. And the rest is history! 🙂

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Cu siguranță, inspirația a fost familia mea, faptul că am crescut într-un mediu în care muzica era destul de prezentă m-a făcut să îmi doresc să urmez și eu acest drum.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când ai devenit persoană publică? A fost dificil?

Totul s-a întâmplat aproape peste noapte, deci am fost luată prin surprindere, nepregătită pentru tot ce înseamnă să fii persoana publică, să fii mereu expusă, cu atenție asupra ta constant.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Da, au fost destul de multe astfel de momente. Dar erau momente trecătoare și sunt conștientă de ele. Și sunt și mai conștientă că am avut alături oameni care să mă echilibreze și să mă aducă mereu cu picioarele pe pământ, să văd lucrurile realist.

Familia, prietenii și echipa mea au știut să fiu mereu acel sistem de suport de care avem nevoie cu toții.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Cât de dificil este să lucrezi în acest domeniu?

Este și dificil, dar când faci cu pasiune ceea ce faci, lucrurile pozitive sunt mai multe și cântăresc mai mult. E delicat să fiu mereu în atenție, chiar și când nu îmi doresc, îmi doresc să nu dezamăgesc și piesele mele să placă publicului.

Dar dacă ar fi să o iau de la capăt, știu 100% că tot muzica aș alege să fac.

Cum poți excela în acest domeniu? Există o rețetă a succesului?

Multă muncă, perseverență, uneori și sacrificii și spun mereu, contează mult să ai echipa potrivită lângă tine, oameni care să creadă în visul tău și în tine, alături de care totul pare posibil.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Ce presupune viața de artist?

Viața de artist este complexă, presupune să petreci mult timp în studio să faci multă muzică, să fii mai mereu plecat, departe de oamenii dragi, implică o continuă reinventare și autodescoperire, sacrificiu uneori. Dar totul se șterge în momentul în care urci pe scenă și timpul și spațiul capătă alte dimensiuni.

Este dificil să îmbini viața profesională cu cea personală?

Uneori e dificil, din cauza călătoriilor și vieții mereu în mișcare. Dar dacă ai alături o persoană care să te susțină și să înțeleagă provocările unui program încărcat, alteori haotic, lucrurile nu sunt imposibile.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Ai schimba ceva la modul în care s-a dezvoltat cariera ta?

Nu aș schimba prea multe lucruri, pentru simplul motiv că inclusiv greșelile m-au făcut cea care sunt astăzi. 

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră? 

Un sfat ar fi să nu renunți niciodată la visul tău, oricât de greu ar părea uneori. Eu sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Dar acest lucru se traduce prin perseverență, muncă, multă proactivitate. În acest moment, lucrurile arată destul de diferit și o carieră muzicală poate începe poate și de la un video postat pe YouTube sau TikTok care să devină viral.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră?

Sunt importante visul și pasiunea, dar munca, un plan, determinare și un plan sunt, de asemenea, ingrediente esențiale.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

Dacă te-ai putea întoarce în trecut, ce i-ai spune adolescentei INNA? 

Te descurci bine, sunt mândră de tine!

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Bineînțeles, 100% e important să exceleze în carieră, în măsura în care acesta este lucrul pe care și-l doresc.

Consider că a fi cel mai bun în domeniul în care activezi te ajută să te explorezi ca persoană, să îți depășești limitările, să descoperi și alte lucruri despre tine.

Credit foto: Ruuca (Raluca Mărgescu)

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Fă un plan, asigură-te că ai lângă tine în echipă profesioniști cu viziune, că familia te susține, că ai puterea de a depăși orice obstacol și că nu te doboară.

Lasă un răspuns