Giulia Anghelescu în lumea muzicii

Giulia Anghelescu este artist, business woman, vlogger, actriță la început de drum, o mamă și o soție minunată. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când a urcat prima dată pe scenă, 30 de ani de când pasiunea Giuliei a luat viață. Modul în care povestea ei în lumea muzicii a început este unul special. Pentru Giulia muzica reprezintă un loc de refugiu, her safe place și singura modalitate prin care își poate schimba starea de spirit. Vă invit să citiți întreaga poveste prin interviul pe care Giulia mi l-a acordat în cadrul proiectului Woman In Business. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Giulia! Pentru început, ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Eu sunt Giulia, sunt o femeie fericită, am doi copii minunați și un soț înțelegător, sunt artist, vlogger, actriță la început de drum și mândra deținătoare a brandului BADASSMOM, iar anul acesta împlinesc 30 de ani de când am urcat prima oară pe scenă și încă nu am obosit să fac toate lucrurile acestea. De curând am revenit în televiziune cu proiectul “Hai cu fetele” după o pauză destul de lungă.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Faptul că nu m-am dat bătută indiferent de obstacolele pe care le-am întâlnit, dar și faptul că nu m-am lăsat niciodata afectată de vorbele celor care nu au crezut în mine.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

De nenumarate ori, din păcate. Însă am învățat să lupt pentru a-mi demonstra în primul rând mie că părerea celorlalți nu face decât să mă ambiționeze să urc și mai sus.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Cel mai mult m-a motivat dorința de a lăsa ceva în urma mea, ceva de care să fiu cu adevărat mândră și cred că am reușit ceea ce mi-am propus.

Cum a luat viață povestea ta în lumea muzicii?

Când aveam vreo 4-5 ani am început sa cânt acasă în fața oglinzii la deodorantul mamei mele, iar ai mei fiind în domeniul muzical au vrut să primească o confirmare pentru a mă susține în continuare. Așa că am mers la un profesor de canto și așa am ajuns elevă la Liceul de Arta “Dimitrie Cuclin” din Galați. Am avut întotdeauna sprijinul părinților mei astfel că la 7 ani deja câștigam primul concurs Tip Top Minitop. Apoi au urmat nenumarate concerte și evenimente. Cumva am simțit dintotdeauna că locul meu e pe scenă.

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Am fost norocoasă să mă nasc într-o familie care avea ceva legături cu muzica, tata a cântat foarte mulți ani în trupe rock, și cred că a venit firesc.

Ce semnifică muzica pentru tine?

Muzica e my safe place. E locul în care mă refugiez și singura modalitate prin care reușesc să îmi schimb starea de spirit.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât că vrei să fii artist? A fost dificil?

Am întâlnit oameni care au vrut să îmi frângă aripile însă am avut noroc că i-am avut pe ai mei alături. Mi-au spus că dacă eu îmi doresc asta cel mai mult atunci să nu ezit să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi îndeplini visul.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Am renunțat de câteva ori până acum chiar. Atunci când am simțit că mă duc la concert ca la job am pus stop, mi-am luat o vacanță și am revenit doar în momentul în care am simțit din nou acea pasiune. Am vrut să renunț și atunci când am avut prima relație serioasă pentru că voiam mai mult timp pe care să îl petrec cu iubitul meu, însă, după câteva luni mi-am dat seama că îmi lipsește scena mai mult decât îmi doream să fiu o adolescentă normală.

Ai renunța vreodată la muzică?

Muzica face parte din mine de mai bine de 30 de ani așa că e cam greu sa renunț la ceva ce îmi hrănește sufletul.

Cât de dificil este să excelezi în acest domeniu?

Cred că 5% este noroc și restul muncă. E foarte greu, însă acum daca ar fi să dau timpul înapoi nu aș schimba pe nimic copilăria pe care mi-am petrecut-o pe drumuri de la un concert la altul. Sunt foarte mândră de tot ce am realizat și oricât de greu mi-a fost a meritat cu vârf și îndesat.

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră? De unde să înceapă?

Să fie perseverente, să creadă în visul lor, să muncească oricât de mult e nevoie. 

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră?

Nu, cred că trebuie să ai voință, ambiție, perseverență daca ai un vis sau o pasiune. Doar așa poți face carieră!

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Cred că femeile au demonstrat deja că pot face asta cu mare ușurință, chiar dacă întâlnesc foarte multe piedici. Cred că o femeie trebuie să aibă încredere în ea însăși, să știe că are puterea de a face orice își propune, să facă ceea ce simte și uneori și ceea ce îi spune intuiția. 

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Cred că încrederea de sine este cel mai de preț lucru al unei femei. O femeie poate muta munții din loc cu zâmbetul pe buze atâta timp cât are încredere că poate să o facă. Nu cred că există lucru pe lumea asta pe care să nu îl putem rezolva, dar asta depinde doar de noi.