Gina Chirilă – Povestea Silkplicity

Gina Chirilă este un exemplu pentru multe femei, și-a dedicat o mare parte din timpul ei pentru a încuraja femeile să se dezvolte, să fie autodidacte. Gina are o carieră uimitoare ca fashion model și a pus bazele unui brand cunoscut de haine, Silkplicity. A acceptat să îmi ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman In Business, prin care să împărtășească povestea ei în lumea antreprenoriatului, dar și în carieră. Dacă aș începe să o descriu cu siguranță aș umple multe pagini, dar pot spune, mai succint, că Gina este o femeie uimitoare, o femeie care emană putere, eleganță, feminitate, inteligență, frumusețe și senzualitate prin toți porii. În urma acestui interviu o să învățați multe lucruri, o să vedeți că frica este doar o iluzie, că personalitatea este foarte importantă pentru imaginea unei femei, fără o personalitate frumoasă aspectul fizic poate fi nul, o să vedeți că nu există niciodată nu se poate, dar cel mai important o să aflați că educația este cheia drumului către succes. Nu vă mai spun multe pentru o să aflați totul în cele ce urmează. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Gina! Pentru început ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Câteva lucruri despre mine…hmm…aș începe cu faptul că am fost norocoasă să am o educație adecvată, așa că am luat din jurul meu lucrurile pe care le-am găsit bune și constructive, în opinia mea. Pot să spun că drumul spre evoluția personală a constat în interacțiunea mea cu diverse persoane și evenimente rezultate în urma notorietății, să îi spunem. Sunt o fire luptătoare, perseverentă, sensibilă, dar și puternică în situațiile critice.

De fiecare dată când ai avut ocazia, prin intermediul contului tău de instagram, dar și în diverse emisiuni ai încurajat femeile să se dezvolte și să fie autodidacte. Cam cât de importantă consideri că este educația pentru succesul unei femei?

Cum am punctat și mai sus, educația este primul pas spre evoluția personală. Personalitatea joacă și ea un rol important în dezvoltarea capacităților cognitive și intelectuale, pentru că o personalitate frumoasă cu un fizic plăcut fac cea mai bună echipă. Așa că, deși lumea asta poate părea că este doar despre estetic, nu este chiar așa, aceste elemente enumerate mai sus jucând un rol primordial, chiar în menținerea și creșterea personală și profesională.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Cred că cea mai importanta calitate a mea este perseverența, pentru că niciodata nu m-am lăsat de lucrurile pe care doream să le împlinesc, cădeam, dar nu rămâneam acolo, îmi găseam puterea să merg mai departe. Găsesc soluție pentru aproape orice problemă, pentru mine nu există “NU SE POATE”, există rezolvare.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

O daaa, de multe ori m-am lovit de prejudecăți, și tocmai aici intervine educația și setea de cunoaștere. La prima vedere mă judecau greșit, dar după ce purtau o conversație cu mine părerea se contura și distrugea prejudecățile. Prin intermediul job-ului de model mă loveam cel mai mult de prejudecăți, oamenii încercau să profite de mine, își creeau false păreri despre cum aș fi eu ca OM, mai ales în România, eticheta era clară. De asta frumusețea nu este totul, cel mai important este să te cunoști pe tine, să te accepți cu bune și cu rele, să citești, să călătorești, să socializezi.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Eu m-am motivat, mi-am dat seama că neputința este o iluzie creată de mintea noastră. Suntem capabili de lucruri mărețe dacă ne depășim limita asta creată de mintea noastră. De mică am știut că voi reuși sa îmi creez viața așa cum îmi doresc, nu am acceptat niciodată compromisurile și poate și ăsta e un plus enorm, am făcut tot timpul ce am simțit că e bine pentru mine și mi-am ascultat instinctul.

Cum a luat viață povestea Silkplicity?

Am creat o rochie pentru mine, ceva ce nu găseam pe piață, o rochie din mătase cu umeri supradimensionați. Am postat poză pe rețelele de socializare și am primit multe mesaje în legătura cu rochia, așa că m-am gândit să creez un brand în care să fac creațiile mele, simple și cu materiale de calitate. Ușor, ușor, așa a luat naștere brandul SILKPLICITY, care s-a conturat foarte frumos de-a lungul timpului.

Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea business?

Mi-am dorit mult să nu mai depind de alții, să creez ceva al meu, ceva diferit și frumos. Am reușit să mă exprim cu totul prin SILKPLICITY, să creez, să împart cu alții o parte din mine.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât să îți începi propriul business? A fost dificil?

Într-un bussines nu este totul roz, te lovești de multe obstacole, de la manoperă până la materia primă, m-am confruntat cu toate, dar exact cum punctam mai sus nu am renunțat niciodată la visul meu, am găsit soluții. Obstacolul recent și mare este pandemai, care a afectat la nivel global pe toată lumea.

Care au fost temerile tale atunci când ai pornit pe acest drum?

Nu am pornit cu temeri, ăsta este secretul.

Dar povestea ta în lumea modellingului? Cum a luat viață?

A luat viață la vârsta de 18 ani, când am pornit pe drumul ăsta, aici aș avea de povestit atâtea. Primele mele plecări au fost în Asia, unde pot să spun că m-am lovit în plin de viață…hahaha. După, am plecat în Europa, unde am avut onoarea să cunosc oameni minunați care m-au ajutat să fiu cine sunt astăzi, situații din care am știu cum să ies și să învăț din ele, evenimente la care am cunoscut actori și top-modele de la care am învățat modestia, da, exact, modestia, mă consider foarte norocoasă.

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Cred că mi-am ascultat instinctul în primul rând, am făcut ce îmi place și ăsta e un aspect foarte important când vrei să creezi ceva al tău, și aici nu mă refer doar la business, ci și la personalitate, pentru că ea se conturează din experiențele și cercul de prieteni pe care tu le alegi.

Cum poți excela în acest domeniu? Există o rețetă a succesului?

Nu știu dacă există o rețetă a succesului, sfatul meu ar fi să faci ce îți place, ce simți că este pentru tine, să lași programările și prejudecățile societății și să îți asculți instictul. Îmi amintesc când eram mică și îmi spuneam că eu nu aș putea să fiu la un job 9-5 cum erau părinții mei, pentru că îi vedeam că nu sunt fericiți, pentru că nu erau fericiți cu acel job, atunci mi-am spus că nu vreau să fiu așa. Am avut tot timpul sprijinul lor în ceea ce privește cariera mea, nu mi-au programat evoluția, m-au lăsat SĂ FIU EU. Deși am terminat facultatea de psihologie, chemarea mea a fost alta.

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră? De unde să înceapă?

Le-aș recomanda să nu renunțe niciodată la educație, la dezvoltarea personală, indiferent de domeniul în care vor alege să activeze. Dacă își doresc să urmeze o cariera de model, le-aș recomanda aceleași lucruri, aparența și frumusețea nu sunt îndeajuns din punctul meu de vedere, vor fi puse în fața unor situații în care au nevoie de aspectele menționate mai sus. Daca își doresc să pună bazele unui business la fel, ai nevoie de dezvoltare continuă, financiară, sunt foarte tristă că în școală nu ne învață nimic legat de asta, dar avem resurse acum, așa că să începem să ne informăm este primul pas.

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

DAAA! Altă prejudecată care nu mai este valabilă din fericire în 2021, femeile pot face business, DA!

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Frica este o iluzie, când ele vor crede cu adevărat în propriile forțe, care sunt incredibile, vor reuși să facă absolut tot ce își propun , dacă, bineînțeles vine și sufletul cu intenție bună, și ăsta e un aspect important. Deci să renunțați la frica de eșec. Este nevoie de putere, muncă, forță, perserență, dezvoltare și totul este posibil. Totul pornește de la un plan, din minte, pe care noi alegem dacă îl materializăm sau nu.