Diana Angelescu în lumea modellingului

Diana Angelescu activează în industria modellingului de mai bine de 10 ani. Pe lângă faptul că este o femeie superbă și un om minunat, Diana este și o profesionistă care s-a remarcat extrem de frumos în acest domeniu. A acceptat să ne ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care să împărtășească povestea parcursului ei în carieră. O poveste despre cum, oricât de mult te pot afecta prejudecățile celor din jur, pasiunea pentru visul tău îți dă puterea să te ridici de fiecare dată.

Bună, Diana! Dacă te-ai putea descrie prin 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Bună! În primul rând aș vrea să vă mulțumesc pentru că v-ați gândit la mine. Este o reală plăcere!

Dacă mă rugai să mă descriu în trei cuvinte acum 3 ani, nu știam să o fac, asta pentru că niciodată nu m-am gândit s-o fac, preferam să las oamenii să spună în locul meu pe baza muncii și a acțiunilor mele în raport cu ei. Astăzi spun că Diana este o femeie consecventă, puternică și uneori poate prea autocritică 🙂

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Aș spune că sunt doua calități definitorii pentru mine în acest moment, nu doar una: loialitatea și consecvența.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

M-am lovit de foarte multe prejudecăți în acest domeniu, uneori, mă lovesc de ele și în prezent, doar că s-au diminuat considerabil. Nu aș putea să-ți spun de ce s-au diminuat, sau poate doar sunt eu mult mai focusată și nu le mai dau importanță cum făceam la începutul carierei mele.

Cât despre subestimare, oh, Doamne, am fost subestimată mult și constant. Atât din pricina aspectului meu fizic, fapt care a început încă din copilărie, deoarece a fi o domnișoară înaltă și foarte slabă a reprezentat o țintă sigură a bullying-ului, dar și din prisma faptului că în România industria modeling-ului îți aduce automat și eticheta de femeie care nu este de vreo inteligență debordantă. 🙂

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Poate sună ciudat, dar modelingul a fost și este prima și cea mai mare iubire a mea. Având în vedere că eram o tânără care a simțit bullying-ul pe pielea sa, modelingul inițial s-a simțit ca o siguranță pentru mine. În momentul în care cineva îmi spunea că sunt foarte slabă, urâtă, diferită, în sfârșit puteam da o replică înapoi, alta decât, așa sunt eu.

Puteam spune da, pentru că sunt model și apoi, brusc, nimeni nu mai avea nimic de obiectat, pentru că, nu știu de ce, dar în România, modelingul, de cele mai multe ori, este egal cu anorexia, din păcate…

Pot spune punctual că m-a motivate faptul că în sfârșit îmi găsisem locul, mă simțeam apreciată și îmi dădea încredere în mine toată această experiență.

Cum a luat viață povestea ta în lumea modellingului?

Povestea mea în lumea modeling-ului a luat naștere datorită părinților mei, în special a mamei mele care a luat inițiativa. Lucru pentru care o să le mulțumesc toată viața mea. Fiind un copil introvertit, acum 11 ani, chiar de ziua mea, mama mea m-a păcalit că mă va duce la un cunoscut fast food. Zis și facut!

Micuța Diana și-a pus gluga pe cap, deoarece atunci când nu te placi încerci pe cât posibil să treci neobservată, și-a luat mama de mână și a pornit cu ea la drum. Pe drum aceasta m-a ,,mințit” că trebuie să trecem pe la Casa Sindicatelor din Pitești, deoarece trebuie să-și salute un coleg. Acolo am ajuns într-o camera plină cu oameni frumoși, zâmbitori și foarte primitori.

Nu înțelegeam nimic din ceea ce se întampla 🙂 Ajunsesem la agenția de modelling a Deei Codrea. Ea a stat de vorba cu mine, m-a întrebat lucruri despre mine cu o voce blândă și calmă apoi m-a introdus unor oameni care urmau să-mi fie colegi mai târziu. Deea m-a rugat să merg lângă aceștia pentru a-mi explica pașii de bază pentru a intra în această industrie, dar întâi de toate m-a rugat să îmi pun o pereche de pantofi cu toc.

Eu rușinată, stânjenită, dorind să mă fac mică în acele momente, deoarece nu înțelegeam ce se întâmpla și având senzația că nu sunt în măsură să fiu acolo, i-am răspuns cu jumătate de gură că nu posed astfel de încălțări și că-mi cer scuze…Moment în care vocea mamei a răsunat undeva din spate și a spus: ,,Ba da, scumpa mea, avem și pantofi la noi, sigur, suntem pregătite!”. Acel ,,avem” nu-l voi uita niciodată! Draga de ea împrumutase o pereche de pantofi de la o colegă de munca, deoarece mărimile noastre nu coincideau, încât să-mi poată da o pereche de la ea.

Apoi trei luni de zile, de teama să nu renunț, tata ne conducea cu mașina până la locație, iar mama mea asista în fiecare duminică la repetițiile mele. Povestea asta mă emoționează de fiecare dată când o spun. Mulțumesc mama, mulțumesc tata!

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Cred că susținerea părinților mei, pasiunea mea pentru acest domeniu și sentimentul de încredere în mine m-au făcut să aleg acest drum. Iubesc enorm ceea ce fac, au fost momente când aveam febra 39, sau mă simțeam cel mai rău posibil, dar nu am refuzat niciodată vreun shooting, niciodată nu am spus că sunt obosită sau că am vreo problemă.

am făcut totul din pură pasiune, am dat tot ce am avut mai bun și, mai mult de atât, am fost recunoscătoare Universului și lui Dumnezeu, mereu.

Cum poți excela în acest domeniu? Există o rețetă a succesului?

Nu sunt de părere că există o rețetă a succesului, iar în acest domeniu să spun asta ar fi toxic pentru fetele care urmează această carieră sau vor să urmeze această carieră. Eu pot afirma doar că am fost foarte consecventă, am respectat pe toată lumea, am făcut totul din pură pasiune, am dat tot ce am avut mai bun și, mai mult de atât, am fost recunoscătoare Universului și lui Dumnezeu, mereu.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât că vrei să pășești în această direcție? A fost dificil?

Cel mai mare obstacol, chiar și atunci când am pășit în această lume a fost faptul că oamenii nu mi-au oferit nici măcar o șansă. A fost tare dificil, mai ales pentru fetița de atunci. Spuneau că sunt prea slabă, că am tot felul de beauty marks vizibile, ca cele de pe față, că nu pot reuși în această industie.

Toate acestea mi-au alimentat și mai tare faptul că nu mă simțeam frumoasă sau specială în vreun fel. Singurele persoane care au crezut cu adevarat în mine au fost părinții mei, care, să ne înțelegem, sunt cadre militare. Părinții mei au trăit într-un regim riguros și strict, cât mai discret, totul bazat pe respect, dar cu toate astea eu am avut toată libertatea posibilă și toată susținerea într-o industrie despre care nu cunoșteau foarte multe.

Dar au avut încredere în mine, iar eu pot spune cu mândrie că nu i-am dezamăgit niciodată. Apoi după familia mea, urmatoarea persoană care m-a susținut și mi-a călăuzit pașii în lumea asta a fost Deea Codrea. Viața mea era alta dacă nu ajungeam să fac modelling, și pentru asta le mulțumesc lor și sunt foarte recunoscătoare și în prezent.

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră? De unde să înceapă?

Sfatul meu pentru tineri în general este să creadă în ei, și atunci când simt că au probleme să discute, să nu lase lucrurile să se adune și dacă văd că trăiesc într-un mediu toxic, să renunțe, e mai bine așa. Cât despre tinerii care vor să intre în această industrie, îi sfătuiesc să facă research înainte, să vadă ce au mai exact de făcut, dacă vor sau nu să semneze cu o agenție, să întrebe, să se informeze și cel mai important să AIBĂ ÎNCREDERE ÎN EI ȘI SĂ SE IUBEASCĂ!

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră?

Nu este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră, nu am de ce să mint, mai ales într-un astfel de domeniu.

Din punctul meu de vedere trebuie să muncești mult, să ai răbdare, lucru pe care încă îl învăț și eu după 11 ani, să ai respect, să știi să accepți foarte multe refuzuri din diferite motive, să nu te superi, să știi să te ridici de fiecare dată și să dai tot ce e mai bun, la fiecare job, fie că este un shooting pentru a poza o colecție de sezon a unui brand sau un editorial într-o revistă consacrată.

credeți în voi și veți reuși tot ceea ce vă propuneți

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Bineînțeles că încurajez femeile sub orice formă și aspect, nu doar când vine vorba de cariera lor. Iubiți-vă, sunteți frumoase, munciți, aveți răbdare, credeți în voi și veți reuși tot ceea ce vă propuneți, am încredere în voi!

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

În legătură cu lipsa de respect, le încurajez să scape de tot ce e toxic din jurul lor, fie că e vorba de o relație, de prieteni, de un job… Să meargă la psiholog, dacă este nevoie, să se iubească, să facă activitățile preferate, să comunice, să muncească pentru visul lor și să fie recunoscătoare mereu.

Atunci când ești înconjurată de oameni buni, care te iubesc cu adevărat și te susțin, înflorești! Totul se leagă pentru că tu ești bine cu tine și automat atragi tot ce e mai bun. Pe mine m-a ajutat Universul să am alături de mine un om minunat, care îmi oferă o susținere de care nu credeam că voi putea avea parte vreodatp de la un partener și drept urmare am înflorit, iar pentru asta îi mulțumesc și îi sunt recunoscătoare în fiecare zi, fie că i-o spun și lui sau nu.

Mulțumesc mult pentru timpul acordat!

Multumesc tare mult, Ana! Te îmbrățișez!

Lasă un răspuns