Denisa Gogonea – Povestea Brandului GED Collection

Denisa Gogonea este fondatoarea brandului GED Colllection și dezvoltă armonios business-ul său creat din pasiune. Mai jos o să regăsiți interviul pe care mi l-a acordat în cadrul proiectului Woman In Business, o să descoperiți o poveste aparte și multe alte lucruri interesante.

Bună, Denisa! Pentru început, ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Bună, sunt Denisa Gogonea, sunt pasionată de tot ce implică feminitate, eleganță și simplitate. Lucrez în domeniul it-ului, iar business-ul pe care îl dețin, GED Collection, a fost dezvoltat din pură pasiune. Îmi doresc ca prin creațiile GED să pot arăta care este puterea pe care ți-o poate oferi ținuta potrivită și cum îți poate da încrederea de care ai nevoie.

Dacă te-ai putea descrie prin 3 calități, care ar fi acelea?

Sunt foarte muncitoare (asta cred că este cea mai mare calitate a mea), perseverentă și serioasă.

Cum a luat viață povestea GED Collection?

Încă de când eram în liceu aveam această pasiune. La fiecare eveniment îmi făceam rochiile, îmi plăcea să mă gândesc la model, să merg după materiale și de fiecare dată erau fete care mă întrebau dacă le vând sau le închiriez. Însă cu adevărat , povestea GED Collection a început când aveam 22 de ani și am realizat că îmi doresc foarte mult să dezvolt această pasiune. Am început să fac un research despre ce presupune deschiderea unui business și așa am aflat de programul Start Up Nation, iar primul gând a fost că trebuie să îmi fac propriul proiect și să aplic.

Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea brand ?

GED este acronim de la Gorgeous, Elegant and Dangerous, care din punctul meu de vedere sunt 3 caracteristici pe care le are orice femeie și am dorit să fac creații care să scoată aceste calități în evidență.

Ce impact a avut brandul tău la început de drum?

Cred că pentru orice antreprenor începutul este greu. La mine nu au apărut rezultate din primul moment. La început de drum a fost multă muncă din punct de vedere administrativ, am fost singură în tot acest proiect și a trebuit să fac totul cu pași mici, să învăț cum merg lucrurile și să îmi dau seama ce am de facut, însă în tot timpul ăsta am avut energia și entuziasmul necesar și într-un final totul a prins contur.

Consideri că atunci când le oferi oamenilor produsele tale le oferi și o parte din tine?

Cu siguranță. Cred că în fiecare femeie există o eleganță aparte, în diferite forme, iar creațiile GED Collection au ca rol descoperirea acestei eleganțe și punerea ei în valoare. Deobicei discuțiile cu clientele nu se rezuma doar la o rochie sau la o ținută pe care doresc să o comande. Discutăm despre ele, despre job-ul lor, despre eveniment, despre preferințe, discutăm despre accesorii și multe alte lucruri. În urma discuțiilor eu vin cu modele și recomandări, iar ele aleg varianta în care se simt cel mai bine. Mereu încerc să le ofer clientelor încredere prin creații care să le reprezinte.

Îm poți spune care a fost prima ta creație?

Prima mea creație a fost o rochie făcută pentru mine, o rochie în care am încercat să combin mai multe elemente care îmi plăceau. Nu aveam un tipar sau o idee concretă despre cum aș dori să arate, însă rezultatul final a fost cel dorit și asta m-a făcut să nu mă opresc la o singură creație.

Când și unde a apărut pasiunea ta pentru fashion?

Cred că această pasiunea a apărut de când eram mică, doar că nu mi-am dat seama, iar pe parcurs doar s-a amplificat. Când eram mică străbunica mea a lucrat într-o fabrică de haine și avea acasă o mașină de cusut, unde făcea diverse ținute. Mereu stăteam lângă ea și îmi plăcea să privesc cum lucrează, mi-ar fi plăcut să mă lase și pe mine să lucrez la mașina de cusut, însă îmi spunea că sunt prea mica ????. Pe lângă asta avea o colecție de cataloage de modă, Neckermann se numeau, iar eu adoram să le rasfoiesc. Decupam din reviste poze cu diverse ținute, care îmi plăceau și le lipeam pe un caiet, să îmi fac propiul catalog.

Care a fost primul obstacol de care te-ai lovit atunci când te-ai hotărât să îți începi propriul business? A fost dificil?

Da, a fost foarte dificil. Doar ce mă angajasem în domeniul IT, aveam un job de 8 ore pe zi și totul era nou pentru mine, atăt job-ul cât și deschiderea business-ului. Primul obstacol de care m-am lovit a fost percepția oamenilor față de cum ar trebui să fie o persoană care își începe un business. Toți aveau impresia că sunt prea tânără și tindeau să nu mă ia în serios, însă eu am tratat cu seriozitatea tot ce mi-am dorit să fac și asta a contat cel mai mult.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Dorința de a da viață ideilor pe care le aveam și faptul că am simțit o motivație atât de mare, deși aveam multe scenarii de care îmi era frică.

Care au fost temerile tale atunci când ai pornit pe acest drum?

Am avut teama de eșec, dar am stat și m-am gândit că ar fi un eșec mai mare să nu încerc să lucrez pentru pasiunea mea.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Au fost multe momente grele, în care am rămas fără energie sau momente în care lucrurile nu au ieșit așa cum am dorit eu și ca orice antreprenor, m-am gândit că exista această posibilitate, însă în momentul în care îmi spuneam asta, știam că nu o iau cu adevarat în serios. Deobicei, în astfel de momente, îmi dau timp în care încerc să mă relaxez, să nu mă mai gândesc la probleme și să îmi pun gândurile în ordine, apoi mă întorc la situație și o rezolv. Pentru mine funcționează de fiecare dată.

Cum reușesti să transformi dintr-o pasiune un business?

Cu multă muncă și răbdare. Nu este ușor și rezultatele nu vin imediat, uneori lucrezi foarte mult la pasiunea ta și este posibil să nu ai parte de satisfacția dorită imediat. Cred că asta este cheia, să ai răbdare și încredere că rezultatele vor apărea într-un final și toate eforturile tale au meritat.

Ai incuraja femeile să intre în lumea antreprenoriatului? Le-ai încuraja să facă din pasiunea lor un business?

Da! Este un sentiment de neegalat să vezi că ideile tale prind viață și că pasiunea ta se dezvoltă și crește o dată cu tine. Consider că munca pe care o faci nu ți-o poate lua nimeni și dacă ai posibilitatea să îti transformi pasiunea în business nu ar trebui să te oprească absolut nimic.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Aș dori să spun că nu există momentul perfect decât dacă ți-l creezi tu. Nu ai nevoie să creadă cineva în visul tău sau să îl susțină. Ai nevoie doar de tine! Din punctul meu de vedere există oameni care au 98% talent într-un anumit domeniu și trebuie să depună 2% muncă, ceea ce este foarte tare, însă nu este obligatoriu ca asta să fie rețeta succesului. Poți să ai 2% talent și să depui un efort de 98%, care să te ajute să reușești ce îți propui. Nu contează că nu ai totul pus la punct, că nu ai toate resursele sau că nu ești în totalitate pregătită, tot ce ai nevoie se afla în interiorul tău, trebuie doar să crezi și să începi de undeva! ????