Daria Chimoiu în lumea modellingului

Daria Chimoiu este model și actriță. A acceptat să îmi ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care să împărtășească povestea ei în carieră. Drumul pe care trebuie să îl parcurgă un model în carieră nu este unul simplu, dar întotdeauna trebuie să îți pui pasiunea pe primul loc. Daria ne învață că orice vis poate deveni realitate, dacă muncești destul de mult și ești dedicat pasiunii tale. Din punctul ei de vedere cea mai importantă calitate pe care trebuie să o dețină orice viitor model este diplomația. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Daria! Îmi poți povesti mai multe despre tine, astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine?

Bună! Mă numesc Daria, am studiat business management în cadrul universității Goldsmiths, în Londra. În prezent lucrez ca model, sunt semnată cu Born Models. Mereu îmi este greu să mă descriu, însă persoanele din viața mea mă descriu ca o persoană sociabilă, creativă, loială and fun to be around. Încerc să lucrez la mine constant, sunt cel mai dur critic al meu.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Cred că este de la zodie, dar sunt o persoană foarte încăpățânată. Daca mi se pune pata pe ceva trebuie să fie al meu. Fie pe plan personal, fie pe plan profesional, mereu reușesc ce îmi propun, no matter what.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Categoric. În orice domeniu te lovești de așa ceva, mai ales în job-ul meu pentru că este și un domeniu mai complicat. Da, am fost subestimată chiar și de persoane apropiate, dar la sfârșitul zilei trebuie să îți demonstrezi ție, în primul rând, că poți să faci orice. Trebuie să ai încredere în tine.

Ce te-a motivat cel mai mult să crezi în visul tău?

Probabil persoanele care nu au crezut în mine.

Cum a luat viață povestea ta în lumea modellingului?

A început serios când eram în primul an de facultate și am fost invitată la un festival de film. Acolo a început totul, am fost scouted de fosta mea agenție mama. Nici nu știu cum au trecut anii, încerc să mă bucur de fiecare moment.

Dar povestea ta în lumea actoriei, cum a început?

Este ceva ce mi s-a propus de mai mult timp, însă cu facultatea și modeling-ul nu am avut timp. Am un proiect de care sunt foarte entuziasmată, care se va întâmpla în următoarele luni . O să marcheze startul unui nou capitol. Fingers crossed.

Ce te-a inspirat să îți alegi acest drum în carieră?

Probabil modelele pe care le admir de mică și pe care le urmăresc cu drag. De la 90’s supermodels până la fetele care conduc lumea modei în prezent. Personalitatea lor, the way they carry themselves totul era fascinant pentru mine. M-au făcut să îmi doresc să văd cum este să trăiești în această lume și am avut puțin noroc să experimentez o parte.

Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpină un model în carieră?

Refuzul și programul instabil. Chiar și eu trebuie să învăț să nu mai fiu atât de dură cu mine și să nu iau totul personal. Trebuie să dai tot ce ai mai bun și să nu renunți, I guess things work out in the end. Dar da, este un job care cere destule sacrificii, trebuie să ai o personalitate destul de puternică și să nu te lași doborât imediat.

Dar o actriță?

Cred că sunt similare ca și greutăți. În ambele domenii cred că încrederea în tine și personalitatea te ajută să răzbați.

Au fost momente în care ai vrut să renunți? Dacă da, cum ai reușit să depășești aceste momente?

Da, mereu. Și în prezent mereu am second guesses pentru că este un drum mai complicat în care e greu să te afirmi pentru că sunt multe fete frumoase. Am învățat că trebuie să fii cea mai buna versiune a ta și că nimeni nu e ca tine. Niciodată nu depășești cu adevărat aceste momente, însă te gândești la long term goal.

Cât de dificil este să lucrezi în această industrie?

Este foarte dificil, însă are și multe beneficii. Cunoști persoane cool, călătorești mult, mergi la events, petreceri, but it s a challenge. Trebuie să fii comfortabil cu un program instabil și să petreci mult timp on your own. Înveți multe din asta.

Care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le dețină un model sau o actriță?

Trebuie să fii diplomată. Never act entitled și be professional.

Ce i-ai spune acum adolescentei Daria?

 It gets better.

Dacă te-ai putea întoarce în trecut, acolo unde povestea ta în lumea modellingului a început, ai schimba ceva?

Nu cred că aș schimba nimic.

Ce sfat le-ai da tinerelor care își doresc să urmeze acest drum în carieră?

Trebuie să aibe încredere în ele și să aibe un plan de rezervă, deoarece această cariera este foarte instabila și short lived. Eu o privesc mai mult ca pe o platformă.

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a excela în carieră?

Categoric! Dacă ai un vis și o pasiune îți trebuie hard work și totul va merge de la sine.

Ai incuraja femeile să exceleze în carieră? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business? Să devină cele mai bune în domeniul în care activează?

Sunt o persoană care a studiat business, deci sfatul meu mereu va fi să faci ceva productiv cu pasiunea ta, mai ales în 2022. Trăim într-o lume unde femeile pot să se afirme mai ușor. Sunt atâtea femei de succes pe care le admir, care și-au transformat pasiunea în business. Sunt exemple nenumarate, în orice domeniu.

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business, femeile care își doresc să exceleze în carieră și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Trebuie să ieși din zona de comfort ca să poți să obții încrederea în tine. Cel mai important este să te cunoști pe tine, să îți testezi limitele și să ai în jurul tău persoane care cred în tine și care te ajută să evoluezi. Networking-ul este de asemenea foarte important.