Cristina Gheorghe în lumea actoriei

Cristina Gheorghe este actriță, ambasadoarea WWF Italia Fundația Mondială a Naturii și antreprenor. Cristina este Co-Fondator BUSINESSD. A acceptat să îmi ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care să împărtășească povestea parcursului ei în carieră, dar și în business. Povestea Cristinei o să vă ofere motivația și impulsul de care aveți nevoie pentru a vă putea dezvolta propriul business sau pentru a excela în carieră. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Cristina! Pentru început ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Am vârsta de 28 ani sunt zodia rac și sunt născuta în România, tata este român și mama este de origine tătară. În prezent locuiesc în sudul Italiei. Sunt ambasadorul organizației WWF Italia Fundația Mondială a Naturii este o organizație non-guvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural. Sunt antreprenor și actriță , am debutat în Italia în anul 2018 cu filmul “ La Fortezza” un film în regia lui Stefano Russo, având rolul unei turiste. Film care a fost premiat la festivalul de film din Ischia Italia și Los Angeles MovieScreen Pro. 

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

N-aș știi ce să aleg, mi se spune foarte des că sunt altruistă, perseverentă, blândă, imparțială, echilibrată etc. 

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Da, dar nu m-a afectat întotdeauna. Am continuat să fac ceea ce eu am considerat că era corect din punct de vedere principial și ceea ce am considerat că pe mine mă ajuta să învăț mai mult ca să ajung unde mi am propus. 

Cum a început povestea ta în lumea actoriei?

La vârsta de 14 ani am câștigat un festival de teatru organizat în București, după premiere am fost contactată de producătorii unei emisiuni de la TVR2 care erau prezenți la festival, și mi-au propus să apar într-un scurt metraj realizat de televiziunea română, odată cu această experiență mi-am dat seama că mi-ar plăcea să devin actriță. După câțiva ani m-am mutat în Italia și am dat la actorie la Academia de teatru Paolo Grassi din Napoli.

Îmi poți spune mai multe despre următorul tău proiect? Știu ca ai luat un casting important intr-un film internaținal. 

Anul trecut mi-a fost prezentat scriptul filmului, asta după ce mi s-a propus un rol în acest proiect, și am fost extrem de fericită, este primul meu rol secundar într-o co-producție românescă, rolul meu din film nu mă definește deloc este total opusul personalității  mele și am luat acest lucru ca pe o provocare și o oportunitate de a crește mai mult, de a învăța ceva nou și de a-mi depăși limitele. Este un film de acțiune regizat de Mark Azzeko. Încep filmările în luna iunie în România, momentan nu pot da mai multe detalii, dar este un proiect de suflet și sunt sigură că o să vă placă mult filmul. Filmul o să apară pe marile ecrane anul acesta în Septembrie. 

Pe lângă acest proiect ai dezvoltat și revista BUSINESSD. Îmi poți povesti mai multe și despre această revistă?

BUSINESSD a fost înființată anul trecut în perioada în care eram în carantină și nu aveam activitate, erau restricții peste tot și eu mă aflam pe Coasta Amalfitana în Italia, în perioada aceea l-am cunoscut pe asociatul meu Fabian Scholtes și împreună am pus bazele unui concept unic în europa, și anume o platformă de design for business. Practic plaforma integrează poveștile oamenilor, succesul, dar și etapele lor, toate printr-o pagină de copertă dedicată lor. Am investit în intuiție și asta ne-a făcut să creștem organic cu emoțiile și trăirile lor. Lucrăm în prezent la formatul print al platformei unde ne dorim să integrăm și să cuprindem toate interviurile într-un atlas businessd. 

Ai avut dintotdeauna o pasiune pentru actorie? 

Da, citeam bibliografia de la şcoală cu un an înainte, eram un copil cu un spirit matur pentru vârsta mea, poate şi pentru că am început să am responsabilităţi de mică…

Cum poți excela în industria în care activezi? Există o rețetă a succesului?

Învăț să îmi dezvolt inteligența multiculturală pentru că lucrez într-un mediu global, interacționând zilnic cu persoane din culturi diferite cu care trebuie să atingem obiective comune, dezvolt strategii pentru îmbunătățirea interacțiunilor și comunicării între culturi și o mai bună capacitate de a prezice și de a înțelege comportamentele și așteptările colegilor și clienților din alte regiuni ale lumii. Rețeta succesului meu aș spune că este atitudinea mea față de situațiile critice, îmbrățișez eșecurile cu zâmbetul pe buze și tot odată încerc sa mă înconjor de oameni mai buni ca mine în orice, ca să învăț continuu. 

Dacă te-ai putea întoarce în trecut, acolo unde povestea ta în lumea actoriei a început, ai schimba ceva?

Nu aș schimba nimic, am luat totul în joacă făcând aceasta meserie fără să știu că o să fie viitorul meu. 

Ce i-ai spune acum adolescentei Cristina?

Să nu se grăbească să crească, să se bucure mai mult de adolescență ,în general, realizezi clipele de fericire doar atunci când au trecut sau trăiești cu iluzia unei fericiri viitoare. „Este fericit cel ce știe că e fericit” , spune Sofocle.

Ai câteva sfaturi pentru tinerele care își doresc o carieră la fel de uimitoare ca a ta? 

Nu am căzut în capcana de a crede că le ştiu pe toate. De aceea lucrez cu cei mai buni în prezent. Ca începător în orice domeniu, găsirea unui mentor poate însemna cheia succesului, deoarece, o persoana care a trecut deja prin toate problemele începutului de drum, te poate ajuta să gășești mult mai ușor soluții ale acestora, reușind să te scutească de mult timp pierdut. Un început este întotdeauna greu, te poate face ușor să renunți. Așa că, acesta reprezintă un test al dorinței tale sincere, dacă pasiunea ta este suficient de mare să te facă să continui în realizarea proiectului tău. Așa că, cel mai important este să fii conștient că cei care îți vor spune să renunți, să alegi varianta ușoară, nu sunt în poziția ta, nu au aceeași viziune cu a ta, iar tu ești singurul capabil de a lua o astfel de decizie. Toată lumea greșește uneori. Citiți biografia oricăruia dintre cei mai buni antreprenori de astăzi și veți constata că în trecutul lor există eșecuri și succese în egală măsură. Și este normal, deoarece ceea ce contează este ce înveți din eșecuri. Luați-o ca o experiență de învățare sau un test și faceți apoi o nouă încercare. Asemenea actorilor care au participat la audiții de sute de ori înainte să obțină rolul care i-a lansat în carieră, antreprenorii pot învăța din eșecuri pentru a reveni apoi cu mai multă forță.

Ai incuraja femeile să pășească în lumea antreprenoriatului? Le-ai încuraja să transforme din pasiunea lor un business?

Da! Sunt o persoană care recunoaște egalitatea și umanitatea deplină a femeilor și a bărbaților! 

În final, care este mesajul tău pentru femeile care doresc să își deschidă un business și nu au încă curajul necesar? Ce le-ai sfătui să facă legat de lipsa de încredere?

Credeți în visul dvs. : E simplu să încercați să vă promovați ideea în lume când credeți cu adevărat în ea. Cu cât vă arătați mai mult pasiunea și entuziasmul, cu atât mai mult ceilalți vă vor aprecia sinceritatea, vă vor împărtăși ideea și vă vor ajuta să vă atingeți țelul. Vă va da și imboldul necesar să treceți peste obstacolele care vă apar în drum, deoarece doar nu vă așteptați să renunțați la ceva în care credeți.