Anca Pop-Povestea brandului La Terre Cosmetics

Anca Pop este farmacistă și specialist în cosmetologie și dermofarmacie. A dezvoltat un business din pasiune pentru pielea sănătoasă și frumoasă. Anca este fondatoarea La Terre Cosmetics, un brand cu valori precum : respectul pentru natură, profesionalismul, calitatea și pasiunea. A acceptat să ne ofere un interviu, în cadrul proiectului Woman in Business, prin care să împărătășească povestea ei în lumea antreprenoriatului. Pe lângă povestea în sine a brandului, Anca vă oferă și sfaturi pentru menținerea unui ten sănătos, dar și sfaturi pentru alegerea corectă a produselor cosmetice. Din acest interviu putem învăța că nimic nu este imposibil atunci când pasiunea și dorința de a depune multă muncă pentru visul tău se întâlnesc. Lectură plăcută! 🙂

Bună, Anca! Pentru început ne poți spune câteva lucruri despre tine? Astfel încât toți cititorii să te poată cunoaște mai bine.

Bună!????

În primul rând îți mulțumesc pentru oportunitatea de a-mi spune povestea aici. Eu sunt Anca Pop, fondatoarea La Terre® Cosmetics. De profesie sunt farmacistă, cu o experiență de 7 ani în domeniu, și specialist în cosmetologie și dermofarmacie. Sunt mama unei fetițe de 5 ani, soție și o femeie împlinită. Îmi plac lucrurile inovatoare și consider că dacă există pasiune în ceea ce faci, cu siguranță va ieși ceva special și inedit.

Consider că în prețul succesului este foarte multă muncă. Știu că pare un paradox dar eu îmi iau energia din munca mea în laborator. Mă încarcă bucuria de a reuși să fac lucrurile bine. Și cu cât avansez cu atât mă simt mai împlinită și satisfăcută. Și mă împlinesc aceste realizări. Succesul e un raport între ce investesti și ce primești.

Aș vrea să te întreb, care este cea mai importantă calitate a ta? Acea calitate care te-a ajutat să realizezi atât de multe până în acest moment.

Cred că ambiția este cea mai importantă calitate pe care o am. Calitate care vine la pachet cu multă muncă. Ambiția face ca lucrurile să se miște. Ambiția în cea mai pură formă a ei, pasiunea și munca te pot crește atât de frumos…consider că dacă nu le aveam pe acestea, nu ajungeam astăzi aici.

În drumul tău spre succes te-ai lovit de prejudecăți din partea celorlalți? Ai fost subestimată?

Ooo… da ! Prejudecățile sunt o preocupare continuă a societății. Chiar dacă nu toți suntem afectați de acestea în aceeași măsură, din dorința de a ne conforma standardelor unei societăți moderne sunt persoane care sunt afectate într-un mod accentuat. Pot spune că am avut norocul ca soțul meu să mă ajute de fiecare dată înainte să cad în această capcană. Și am trecut cu brio peste acestea.

Aceste prejudecăți ne fac să nu mai investim energie în proiectul nostru și să nu mai țintim acolo unde ne dorim. Prejudecățile le întâlnim zi de zi dar noi decidem unde mergem: înainte sau înapoi. Nu ar trebui să ne intereseze deloc manifestările negative. O persoană fericită și pozitivă este mereu ocupată cu împărtășirea bucuriei și a vibe-ului cu ceilalți.

Cum a luat viață povestea La Terre? Ce te-a inspirat să dai viață unui asemenea business?

Povestea La Terre® o aveam în minte de mult, dar mi-am confirmat-o în timpul Masterului, când la cursuri și la lucrările practice aprofundam cunoștințe de care efectiv eram captată și absorbeam fiecare informație nouă cu sfințenie.

De asemenea, în timp ce preparam diverse rețete în laboratorul Farmaciei cu circuit deschis la care eram angajată, am observat că lumea prinde drag de unele produse și că revine cu atât de mult interes și entuziasm, iar acest lucru m-a făcut să fiu mult mai conștientă de valoarea produselor.

Atunci mi-am spus că trebuie să fac ceva al meu. Ceva în care să pun tot ceea ce știu eu mai bun, să fie amprenta mea acolo…ca atunci când cineva îmi încearcă produsele să nu simtă doar că a aplicat o cremă pe față și atât. Să simtă și să vadă efectiv cum privind în oglindă se simte mult mai bine în pielea sa și având o rutină cu produsele La Terre® Cosmetics să vadă efectele pe propria piele.

O piele îngrijită corect, va face ca trecerea timpului cu toate trăirile și emoțiile sale să se vadă frumos.

Îmi poți povesti mai multe despre produsele La Terre?

La Terre® s-a născut din pasiune. Pasiune pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Pasiune pentru inovație și creativitate. Pasiune pentru natură. Am pus în gama La Terre® tot ce am visat. Mi-am dorit să obțin cele mai bune produse și de aceea am pornit la drum fără să îmi impun nici o limită. Cu fiecare produs am dat liber creativității și științei din spatele ei.

Gama La Terre® își propune să exploreze întregul potențial al naturii. Pulbere de safir, extract de albăstrele, celule stem echinaceea, celule stem floare de colt, extract de caviar, polipeptide, extract de acerola, ulei din nuci de macadamia, ulei din sâmburi de struguri și de migdale dulci… sunt doar câteva dintre comorile naturii care fac miracole pentru piele atunci când sunt tratate cu respectul cuvenit.

Formulările La Terre® Cosmetics nu conțin parabeni, silicon, alcool, ftalați, coloranți, etanolamine sau arome artificiale și fiecare rețetă este atent creată cu ajutorul unei echipe de specialiști, alcătuită din chimiști, farmaciști și cercetători în domeniul cosmetic iar produsele sunt testate dermatologic și conforme normelor UE.

Produsele La Terre® Cosmetics au un conținut de peste 96% active vegetale atent selecționate. Îngrijirea feței capătă o nouă dimensiune iar tenul va primi nutrienții necesari fără a fi contaminat cu ingrediente cu potential dăunător.

Această primă gamă, conține 5 produse:

Un ser cu extract de caviar pentru conturul ochilor, o formulare intensivă care vizează toate aspectele legate de îmbătrânirea prematură. Oferă nutriție și revitalizare împotriva cearcănelor și împotriva primelor semne ale îmbătrânirii, dar și acțiune pentru pielea cu expunere îndelungată la ecrane.

Crema pentru conturul ochilor cu extract de caviar, este o cremă de ultimă generație, care hrănește și netezește pielea din jurul ochilor, o hidratează și reduce vizibil ridurile. Oferă elasticitate pielii, hidratează intens, reduce cearcănele și cercurile întunecate de sub ochi.

Acestea pot fi folosite, în funcție de necesitate, după vârsta de 25 de ani, când producția de elastină și colagen încep să scadă.

Crema hidratantă cu polipeptide oferă o catifelare a pielii, într-un regim de hidratare accentuat, asigurând refacerea elasticității epidermei, redându-i aspectul viguros și sănătos.

Crema anti-rid cu safir oferă tenului o luminozitate aparte, pe lângă efectul anti-rid. Absorbția este intensificată de prezența în formulare a complexelor lipozomale, care au o moleculă foarte mica și care pătrund în profunzimea pielii foarte repede, lăsând tenul ferm și luminos.

Crema anti-rid cu celule stem de Echinaceea contribuie la refacerea  elasticității și catifelării pielii, oferind un efect anti-rid remarcabil. 

Aceste creme cu efect anti-rid, sunt adresate în special femeilor cu un ten matur, care doresc să aibe o rutină corectă de îngrijire a tenului iar trecerea timpului să se vadă frumos pe pielea lor.

Este atât de satisfăcător să îți arăți vârsta cu eleganță, optimism și naturalețe.

Muncesc la următoarea gamă care va conține o rutină completă. Dacă lucrurile decurg conform planului, vara aceasta voi lansa următoarea gamă de care sunt atât de încântată și nerăbdătoare să o împărtășesc cu voi. Am foarte mare încredere în produsele mele și tot feedback-ul primit de la cele care au folosit produsele La Terre®, mi-au dat o mare satisfacție. Cea mai mare bucurie a mea este să fac femei fericite, femei care să se simtă bine în pielea lor după folosirea acestor produse. Iar pozele before and after îmi umplu inima de bucurie.

Care este valoarea adusă prin produsele La Terre?

Am ales pentru La Terre® patru valori care cred că definesc cel mai bine ceea ce facem.

Respect pentru natură

Natura este un mare organism viu din care toți facem parte, și considerăm că singura modalitate de a fi bine cu tine este să trăiești în simbioză cu natura, și să îi acorzi respectul pe care îl merită. Ne-am propus să luam tot ce e mai bun din natură pentru a prepara produse de îngrijire care redau pielii frumusețea și luminozitatea naturală. Am dedicat mult timp cercetării pentru a identifica echivalenți naturali pentru unii compuși chimici pe care îi regăsim de obicei în produsele cosmetice, fără însă a afecta calitatea și siguranța produsului finit. Urmând aceeași linie, niciunul dintre produsele noastre nu este testat pe animale.

Profesionalism

În spatele brandului La Terre stă o echipă de profesioniști, cu studii și experiență în prepararea produselor de îngrijire a pielii. Acordăm fiecărei etape din crearea și prepararea unui produs importanța cuvenită – cercetare și informare, identificarea ingredientelor, teste de producție, testare dermatologică. Facem apoi nenumărate teste atât în ceea ce privește tehnologia, cât și produsul în sine – cum se aplică, efecte în timp, cum se păstrează, și așa mai departe.

Calitate

Pe o piață suprasaturată de branduri cosmetice, ne diferențiem prin faptul că facem zero rabat de la calitate. Am pornit la drum cu scopul de a crea produse perfecte din punctul nostru de vedere, fără a ne impune vreo limită, punând calitatea și eficiența pe primul loc.

Pasiune

În fiecare produs punem multă pasiune și rămânem cei mai mari fani ai brandului pe care l-am creat pentru că are toate elementele pe care ni le-am dorit. Atâta timp cât credem în produsele pe care le creăm și știm că dăm ce e mai bun, vom avea certitudinea că și cei care le încearcă vor fi încântați.

Cum putem să ne menținem pielea sănătoasă? Ai căteva sfaturi?

De-a lungul vieții, pielea noastră trece prin numeroase transformări. Iar modul în care arată aceasta, depinde de cum a fost îngrijită. Ca prim pas, o femeie trebuie să își facă propriul ei ritual de îngrijire. E foarte importantă curățarea tenului, atât dimineața cât și seara. După ce tenul este curățat bine, aplicarea  unui ser, a unei creme contur ochi și apoi a unei creme potrivite tipului de ten, pot face minuni pentru pielea noastră. Pielea din jurul ochilor necesită o îngrijire specială. Fiind mult mai subțire și mai sensibilă decât cea de pe restul feței, are nevoie de produse speciale pentru această zonă.

Pe perioada zilei aș recomanda obligatoriu o cremă cu factor de protecție solară indiferent de anotimp. ( lucrez și eu la o formulare cu SPF ) Folosirea cremelor hidratante, lifting, anti-age în funcție de necesitate. Când hidratezi tenul, aplică produsul și pe gât și decolteu. Folosirea unei creme de noapte. Substanțele active, vitaminele și mineralele din produsele cosmetice se absorb mult mai bine noaptea. Astfel pielea este hidratată în profunzime.  Aș mai recomanda frecventarea unui salon de cosmetică, la nevoie. Somnul  insuficient poate duce la mai multe riduri și la un ten lipsit de fermitate și vitalitate.   

Hidratarea este esențială. Să nu uităm că o alimentație corectă ne oferă energie, o sursă bogată de substanțe care ajută la creșterea performanțelor fizice și intelectuale, cu acțiune directă asupra unui ten sănatos. Sportul – nu ar trebui să lipsească din viața noastră. Dacă îți iubești pielea, renunță la fumat. Renunță la solar. Amintește-ți că pielea e parte vie a corpului tău. Ea trăiește. Respiră. Are nevoie de atenţie. Nu o neglija și cu trecerea timpului vei observa cum iți mulțumește pentru felul în care o îngrijești. Și nu în ultimul rând, citește eticheta oricărui produs pe care îl aplici pe tenul tău. Iubește-ţi pielea. Ai grijă de ea! Cândva ea îți va mulțumi!

După ce criterii trebuie să ne alegem produsele benefice tenului nostru?

Eticheta oferă recomandări despre ingrediente, valabilitatea produsului, punctează cui i se adresează și care sunt beneficiile produsului.  Proprietățile produsului sunt esențiale. Produsele cosmetice trebuie să conțină ingrediente atent alese pentru fiecare nevoie a pielii.

Modul în care acționează un produs este foarte important.

Consider că valoarea produsului este la fel de importantă. Un ingredient mai rar sau mai scump, cu numeroase beneficii, te duce cu gândul la un răsfăț mai intens și la o experiență mai plăcută decât unul simplu.

Anotimpul este un criteriu la fel de important și de care am observat că nu prea se ține cont. De exemplu, există creme și fonduri de ten care sunt mai potrivite îngrijirii tenului în sezonul cald și altele destinate sezonului rece. Produsele care sunt intens hidratante sunt de preferat a fi folosite în sezonul rece, când tenul trebuie să facă față intemperiilor naturii, vântul și frigul fiind inamicii principali în deshidratarea pielii.

Ce te-a determinat să pășești în lumea antreprenoriatului?

Odata cu La Terre®  am renunţat la conceptul unui job de la 8:00 la 16:00. Mi-am dorit un program flexibil care să îmi permită să fac ceea ce îmi place, în condiţiile mele. Un business propriu înseamnă mai multă muncă şi mai multă responsabilitate dar în acelaşi timp îmi permite să îmi organizez timpul în aşa fel încât să fiu aproape de familia mea, şi să îi fiu alături micuţei mele de 5 ani în toate momentele importante din copilăria ei.

Ai întâmpinat dificultăți pe parcursul dezvoltării businessului tău? Dacă da, îmi poți spune care au fost acestea?

Cred că nimic nu e greu când faci ceea ce îţi place şi ceea ce te pasionează. Obstacolele, mai mici sau mai mari, fac parte din călătorie. Faptul că dezvoltarea proiectului s-a suprapus cu această situaţie globală neobişnuită a fost una din provocări. De asemenea, procurarea ingredientelor mai deosebite a necesitat multă muncă de cercetare şi informare, dar am luat etapele proiectului pe rând, fiecare a primit importanţa cuvenită, fără grabă. Ca în Ardeal. ????

Consideri că este suficient să ai un vis și o pasiune pentru a dezvolta un business?

Consider că pasiunea este unul dintre lucrurile importante care stau la baza clădirii unui business de asemenea natură dar în același timp e nevoie și de multe altele pe lângă. Recunosc, nu a fost un proces tocmai ușor. Am pornit la drum cu câteva idei puse pe hârtie, care la sfârșit s-au dovedit a fi total altele în practică.

Dincolo de partea de birocraţie, care e specifică nu numai industriei cosmetice, cred că cea mai mare provocare este să te evidenţiezi în multitudinea de branduri care există în acest domeniu. Iar eu asta mi-am dorit. Să ies în față cu produse cosmetice altfel.

Ne-am bazat foarte mult pe studiile mele şi pe experienţa tehnologului cu care am colaborat, şi am dedicat mult timp părţii de cercetare. Din numeroasele formulări pe care le-am făcut de-a lungul timpului am ales pentru prima gamă activi care au efecte vizibile asupra tenului de la primele utilizări.

Obiectivul pe care eu mi l-am stabilit este să creez produse menite să schimbe în bine viețile celor care le folosesc. Cred că pe pielea noastră se văd toate schimbările bune şi rele din organism. Până la urmă, ştim că pielea este cel mai mare organ uman. O piele îngrijită corect va face ca trecerea timpului cu toate trăirile şi emoţiile sale să se vadă frumos.  

Atunci când cumperi ceva făcut manual, cu suflet, cumperi mai mult decât un obiect sau un produs. Cumperi sute de ore de încercări și zeci de eșecuri. Cumperi zile, săptămâni și luni de muncă. Cumperi lacrimi de frustrare şi dansuri de fericire. Când cumperi ceva făcut manual, primeşti şi o mică parte din inima și sufletul celui care a creat respectivul produs.  La Terre® sunt eu.